ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Καλέντζου: "Και τώρα το νταμπλ"

Ο Αθηναϊκός κατέκτησε για τρίτη συνεχομένη φορά στην ιστορία του το κύπελλο Ελλάδας και η Τούλα Καλέντζου μέσω του superbasket.gr έδωσε το σύνθημα για την επίτευξη και του επόμενου στόχου της ομάδας της, που δεν είναι άλλος από την διατήρηση του στέμματος του πρωταθλητή.

Η αρχηγός του Αθηναϊκού που συμπλήρωσε πλέον εννέα συμμετοχές σε τελικούς και άφησε στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας

την Ελένη Βασιλείου, αναφέρθηκε στο τι έκρινε το παιχνίδι με τις Εσπερίδες όπως και στην συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας του Βύρωνα.

Ποιό ήταν το κλειδί της νίκης;

"Δεν ήταν πάρα πολύ καλό το παιχνίδι για εμάς σε σχέση με την ποιότητά μας και τα πράγματα που κάναμε μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι κέρδισε η εμπειρία , ήταν πιο μαχητική ως ομάδα οι Εσπερίδες και τα σαράντα λεπτά. Θεωρώ ότι χάσαμε τη μάχη των ριμπάουντ. Σημασία έχει ότι ο Αθηναϊκός κέρδισε το κύπελλο για άλλη μια χρονιά. Ο ένας από τους δύο στόχους επετεύχθη και συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα".

Σας επηρέασε καθόλου ο χαρακτηρισμός του φαβορί;

"Ο χαρακτηρισμός του φαβορί σε αγχώνει, ποτέ όμως δεν μπαίνουμε με αυτόν το σκεπτικό. Ίσως αυτό που μας επηρέασε είναι ότι τις ομάδες που συμμετείχαν στο φάιναλ φορ τις είχαμε κερδίσει με μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα".

Ήσασταν σίγουρες για τη νίκη από την αρχή;

"Σίγουρες δεν είμαστε ποτέ για τίποτα, γιατί για να πάρεις ένα τίτλο πρέπει και να παίξεις. Εάν δεν παίξεις δεν σου χαρίζεται τίποτα. Παίξαμε αυτό που έπρεπε και αρκούσε για να πάρουμε το κύπελλο".

Πώς θα χαρακτήριζες το χαμηλό σκορ για έναν τελικό;

"Καλό θα ήταν να υπήρχε υψηλό σκορ και καλύτερο θέαμα για όλο τον κόσμο. Είναι η τακτική στη μέση, το άγχος για το τρόπαιο και οι σκληρές άμυνες, οπότε πιστεύω ότι το σκορ ήταν φυσιολογικό για την δυσκολία του αγώνα".

Ρίχνετε πλέον το βάρος στο πρωτάθλημα...

"Ξεκινάνε τα πλέι οφ σε λίγες μέρες. Έχουμε μπροστά μας λίγες μέρες για να προετοιμαστούμε. Θα υπάρχει σίγουρα κούραση καθώς έπαιξαν όλες οι ομάδες πολλά παιχνίδια σε λίγες μέρες. Να είμαστε όλες οι παίχτριες υγιείς και να ξεκινήσουμε την σειρά των πλέι οφ νικηφόρα. Έχουμε και το πλεονέκτημα της έδρας. Ο στόχος ήταν το ντάμπλ και θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε. Όλα θα εξαρτηθούν σε λίγες μέρες".

Keywords
Τυχαία Θέματα