Ακόμα πιο φθηνά κινητά τηλέφωνα από τη Nokia

Nokia 220 και Nokia Asha 230.

Αναρωτιέσαι πόσο χαμηλά μπορούν να κατρακυλήσουν οι τιμές των κινητών τηλεφώνων; Αν λάβουμε υπόψη τις νέες συσκευές που ανακοίνωσε η Nokia στο πλαίσιο του Mobile World Congress, τότε η απάντηση είναι σίγουρα πολύ χαμηλά.

Nokia 220

Το Nokia

220 ανήκει στην κατηγορία των κλασικών feature, candybar συσκευών –μια κατηγορία στην οποία η Nokia την περασμένη δεκαετία διέπρεπε. Και μπορεί θεωρητικά ένα feature κινητό τηλέφωνο να μην έχει και πολύ μεγάλη σημασία στην εποχή των smartphones, ωστόσο η περίπτωση του Nokia 220 είναι λιγάκι διαφορετική. Βλέπεις, η εν λόγω συσκευή διαθέτει έγχρωμη οθόνη 2,4 ιντσών, κάμερα 2MP στην πίσω πλευρά, 2G σύνδεση στο Internet και ενσωματωμένες εφαρμογές Facebook, Twitter, αλλά και τον Xpress Browser για σερφάρισμα στο Internet (εντάξει, με παλαιολιθικής επόχής ταχύτητες η αλήθεια είναι) –και όλα αυτά με κόστος μόλις €29.

Επιπλέον, η μπαταρία του θα αντέχει έως και 29 ημέρες σε κατάσταση αναμονής ή 51 ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής μουσικής. Δεν πρέπει επίσης να παραλείψουμε την ύπαρξη ραδιοφώνου FM, καθώς και τη δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου με κάρτες microSD χωρητικότητας έως 32GB. Θα κυκλοφορήσει σε κόκκινο, μαύρο, λευκό, κίτρινο και κυανό χρώμα και σε εκδόσεις με υποστήριξη μιας ή δύο καρτών SIM.

Nokia Asha 230

Ή αλλιώς, το πιο φθηνό Asha smartphone με οθόνη αφής που έχουμε δει μέχρι σήμερα. To Asha 230 αναμένεται να κοστίζει περίπου €45 και όπως όλη η σειρά Asha, προσφέρει λίγο πιο «έξυπνα» χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τα τυπικά feature κινητά τηλέφωνα. Διαθέτει οθόνη αφής 2,8 ιντσών με ανάλυση 240x320 pixels, εφαρμογές όπως το δημοφιλές WhatsApp, υποστήριξη καρτών microSD χωρητικότητας έως 32GB και αυτονομία που αγγίζει τις 33 ώρες σε κατάσταση αναμονής ή τις 40 ώρες αναπαραγωγής μουσικής.

Το λανσάρισμα και των δύο συσκευών στις πρώτες αγορές θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος τριμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα