Project Tango από τη Google

Το smartphone που καταγράφει τον κόσμο γύρω του.

Φαντάσου την τελευταία γενιά του αισθητήρα Kinect της Microsoft. Τώρα, τοποθέτησε μια πολύ πιο μικρή εκδοχή του στην πίσω πλευρά ενός smartphone και έχεις το Project Tango της Google.

Το νέο, φιλόδοξο αυτό project της εταιρείας, φιλοδοξεί να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν ακριβή τρισδιάστατα μοντέλα αντικειμένων,

να καταγράφουν τις ακριβείς διαστάσεις ενός εσωτερικού χώρου και πολλά άλλα, μέσω του smartphone τους. Επιπλέον, η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους με προβλήματα όρασης να περιηγηθούν με άνεση σε εσωτερικούς χώρους κτιρίων τα οποία δεν έχουν επισκεφθεί ξανά, ενώ μπορεί να βρει αμέτρητες άλλες εφαρμογές.

Αυτή τη στιγμή, το Project Tango έχει τη μορφή ενός smartphone με οθόνη αφής 5 ιντσών, στην πίσω πλευρά του οποίου βρίσκονται εγκατεστημένοι 3D αισθητήρες τύπου Kinect. Επειδή όμως μιλάμε για ένα smartphone που, όπως και να το κάνουμε, η αυτονομία του είναι περιορισμένη, η Google αξιοποίησε στο σύστημα τον επεξεργαστή Myriad 1 της εταιρείας Movidius, που καθιστά εφικτή την προηγμένη ανίχνευση κίνησης καθώς και την εκτίμηση του βάθους, χωρίς να καταναλώνεται υπερβολική ενέργεια.

Τα πρώτα 200, πρωτότυπα Project Tango smartphones θα είναι διαθέσιμα στους developers που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις δυνατότητές του περίπου στις 14 Μαρτίου και δεν μένει παρά να δούμε τις εφαρμογές που θα προκύψουν μέσα στους επόμενους μήνες –κάτι που φανταζόμαστε θα κρίνει και την μελλοντική ενσωμάτωση του project στο Android της Google.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Project Tango, μπορείς να κάνεις κλικ εδώ.

Keywords
Αναζητήσεις
tech4u tango mini
Τυχαία Θέματα