Nokia X, X+ και XL, Η στροφή στο Android

Goodbyte

Η Nokia παρουσίασε τρία νέα Android smartphones και ενθουσίασε το πλήθος. Οι φήμες μιλούσαν για μία Android συσκευή, αλλά η εταιρία έκανε την έκπληξη και παρουσίασε τρεις. Ο λόγος για τα Nokia X, Nokia

X+ και Nokia XL, όπου το καθένα έχει λόγο για την ύπαρξη του.

Η σειρά Nokia X δεν έχει premium χαρακτηριστικά και ούτε απευθύνεται σε σκληροπυρηνικούς χρήστες, γι΄ αυτά η Nokia έχει τη σειρά Lumia. Η σειρά Nokia X απευθύνεται σε low end χρήστες και αυτό φαίνεται στη τιμή, αλλά και στα χαρακτηριστικά των συσκευών. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Nokia X έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ Asha και Lumia.

Το Nokia X είναι το οικονομικό κινητό της σειράς. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητού είναι: διπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon S4 στο 1GHz, μνήμη RAM 512MB, οθόνη 4 ιντσών ανάλυσης 480 x 800 pixels, κάμερα 3 megapixel, μνήμη 4GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD και μπαταρία 1500mAh. Το κινητό θα είναι διαθέσιμο άμεσα για αγορά, ενώ τη τιμή του θα είναι 89€ (χωρίς φόρους).

Το Nokia X+ είναι παρόμοιο με το Nokia X. Η κύρια διαφορά είναι στη μνήμη RAM, όπου είναι 768MB. Ενώ η Nokia θα το δίνει μαζί με μια κάρτα microSD 4GB. Η τιμή του θα είναι 99€ (χωρίς φόρους) και θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Ο μεγάλος αδερφός της οικογένειας είναι το Nokia XL, καθώς έχει οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 480 x 800 pixel. Στη καρδιά του έχει τον διπύρηνο Snapdragon S4 στο 1GHz, μνήμη RAM 768MB, εσωτερικά μνήμη 4GB με δυνατότητα προέκτασης έως 32GB μέσω microSD, κάμερα 5 megapixel πίσω και 2 megapixel μπροστά και μπαταρία 2000mAh. Η τιμή του κινητού είναι 109€ (χωρίς φόρους).

Τα παραπάνω smartphones τρέχουν Android, αλλά δεν έχουν την πιστοποίηση της Google. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν Google Apps. Η Nokia έχει το δικό της store για τη σειρά Nokia X, όπου περιέχει όλες τις γνωστές εφαρμογές. Μάλιστα, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει το διάσιμο πληκτρολόγιο SwiftKey δωρεάν για το Nokia Store. Τέλος, τα κινητά είναι εφοδιασμένα με ολόκληρη τη σειρά εφαρμογών της Nokia, είναι dual SIM, ενώ έχουν και Skype με ένα μήνα δωρεάν κλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα