OwnFone: τηλέφωνο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου

Σου επιτρέπει να καλείς μόνο προεπιλεγμένους αριθμούς.

Παρότι τα σύγχρονα smartphones προσπαθούν να προελκύσουν τους καταναλωτές με τα ολοένα και πιο πληθωρικά τους χαρακτηριστικά, το αγγλικό OwnFone ακολουθεί έναν πολύ διαφορετικό δρόμο. Βλέπεις η συσκευή με διαστάσεις πιστωτικής κάρτας δεν διαθέτει ούτε οθόνη, αλλά ούτε και αριθμητικό πληκτρολόγιο για να μπορείς να καλέσεις οποιονδήποτε αριθμό: ο χρήστης πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο, τέσσερις, οχτώ ή δώδεκα αριθμούς-επαφές, που θα βρίσκονται

«τυπωμένες» πάνω στο τηλέφωνο με το όνομά τους. Κατά τα άλλα διαθέτει δύο πλήκτρα αυξομείωσης έντασης, ένα πλήκτρο απάντησης κλήσεων και ένα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης.

Μέσω του site www.myownfone.com οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους OwnFone στο χρώμα και με τους προεπιλεγμένους αριθμούς που επιθυμούν και το κόστος του ανέρχεται στις 55 λίρες Αγγλίας (δηλαδή περίπου €70). Η εταιρεία παρέχει επιπλέον μηνιαία πακέτα χρόνου ομιλίας προς τους προεπιλεγμένους αριθμούς, με αυτό των 500 λεπτών να κοστίζει 15 λίρες Αγγλίας (περίπου €19). Αν κάποια από τις επαφές αλλάξει αριθμό, τότε ο κάτοχος του OwnFone μπορεί να τον αλλάξει στη συσκευή του με μια κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο, μιας και όλοι οι αριθμοί αποθηκεύονται στο cloud. Η απουσία οθόνης σημαίνει ότι το OwnFone διαθέτει μεγάλη αυτονομία παρότι ζυγίζει μόλις 40 γραμμάρια και είναι προφανές ότι απευθύνεται σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και σε παιδιά. Έξυπνο, αν και διατίθεται μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα