Mycoast: Η νέα πλατφόρμα για τις παραβάσεις στις παραλίες – Έως €60.000 το πρόστιμο

Την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας My Coast του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον έλεγχο των ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες έκανε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Η νέα πλατφόρμα δείχνει όλες τις παραλίες ανά την περιφέρεια, και ο πολίτης ανά πάσα στιγμή μπορεί να βλέπει εάν τα καθίσματα και οι ομπρέλες είναι

νόμιμες.

«Οι παραλίες είναι μέρος της δημόσιας περιουσίας και προσπαθούμε να κάνουμε παρεμβάσεις ώστε να υπάρχει μια τάξη στη περιουσία του δημόσιου οουβειναι στις παραθαλασσιες περιοχές» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

«Παρά τα προβλήματα πέρυσι το καλοκαίρι έγιναν 4.500 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 1.750 παραβάσεις. Δεσμεύτηκαμε ότι θα φέρουμε νομοθετική παρέμβαση για να βρούμε λύση στο ζήτημα με τις παραλίες» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Από 2.000-60.000 ευρώ τα πρόστιμα

Ο έλεγχος θα είναι αυστηρός και σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο το πρόστιμο για την παράβαση θα κυμαίνεται από 2.000 μέχρι 60.000 ευρώ. Επίσης πλέον θα υπάρχουν κυρώσεις και σε περίπτωση που οι παραχωρησιούχοι δεν έχουν πινακίδα που θα αναφέρουν τον ακριβή αριθμό των ομπρελοκαθισμάτων. Επίσης τα στοιχεία αυτά θα μπορεί ο πολίτης να τα βρει και στη νέα εφαρμογή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε 198 παραλίες (περιοχές natura κ.λπ.) δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση καρεκλών και ομπρελών. Θα υπάρξουν drones για τον έλεγχο και γενικότερα αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για να διαπιστώνεται οποιαδήποτε παράβαση.

Ο κ. Παπαστεργίου ειπε ότι μέσω της εφαρμογής και μέσω εικόνων θα φαίνεται ο αριθμός των ομπρελοκαθισμάτων και αν αυτές τηρούν τα πλαίσια της νομιμότητας.

Όπως τόνισαν οι δύο Υπουργοί, πρόκειται για μια «πολυεπίπεδη παρέμβαση στην υπόθεση των απάτητων παραλιών, που είναι δημόσια περιουσία. Μεταξύ των παραβάσεων που θα τιμωρούνται είναι η απόσταση των ομπρελών από θάλασσα και μεταξύ τους, η καθαριότητα, το μπλοκάρισμα στην πρόσβαση σε ελεύθερη παραλία».

Όπως ανακοινώθηκε η εφαρμογή υπάρχει ήδη στο App Store και μέχρι το βράδυ θα είναι διαθέσιμη και στο Google Play.

Ανοίγοντας την εφαρμογή, ο πολίτης θα πρέπει να εντοπίσει την περιοχή ενδιαφέροντος είτε με αναζήτηση στο χάρτη της εφαρμογής είτε «σκανάροντας» το QR code της παραχώρησης, που θα είναι αναρτημένος υποχρεωτικά σε πινακίδα στην παραλία.

Μόλις γίνει ο εντοπισμός της περιοχής, εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού το πολύγωνο της παραχώρησης και τα στοιχεία της (τοποθεσία, έναρξη – λήξη, χρήση, εμβαδόν).

Διαβάστε επίσης:

5G διασυνοριακός διάδρομος μεταξύ Ελλάδας & Βουλγαρίας με τη συμβολή της COSMOTE

TATΟΪ Club: Το IMG FUTURE STARS 2024 ξεκίνησε με μία φιλική αναμέτρηση μεταξύ του Holger Rune και δύο Ελλήνων αθλητών

Estée Lauder Hellas: Σε πορεία αλλαγής, μετασχηματισμού και ανάπτυξης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Mycoast,