Τσιζκέικ μοχίτο για τη γιορτή της μητέρας

Ένα δροσιστικό επιδόρπιο με μπισκοτένια βάση, αρωματική γέμιση με κρέμα τυριού και μασκαρπόνε και όλα τα συστατικά ενός θρυλικού κοκτέιλ μοχίτο.

Μια τούρτα ελαφριά, κρεμώδης και αναζωογονητική, που δεν χρειάζεται ψήσιμο και μπορεί να παρουσιαστεί σε γενέθλια (ενηλίκων), σε καλοκαιρινά πάρτυ, αλλά και σε ειδικές περιστάσεις όπως η γιορτή της μητέρας.

Υλικά για τη Συνταγή

Για την μπισκοτένια βάση

100 γραμμάρια βούτυρο

270 γραμμάρια μπισκότα (κατά προτίμηση digestive)

Για την γέμιση

400 γραμμάρια μασκαρπόνε

120 γραμμάρια κρέμα τυρί

220 γραμμάρια κρέμα

γάλακτος πλήρης

Σιρόπι δυόσμου

Για το σιρόπι δυόσμου

4 κουταλιές της σούπας χυμό από λάϊμ

Ξύσμα από 2 λάϊμ

115 γραμμάρια ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ρούμι

3 κουταλιές της σούπας δυόσμο

Για το σερβίρισμα και την παρουσίαση

2 φέτες λεμονιού ή λάϊμ

10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση

1. Αρχικά, βουτυρώστε ελαφρά μια μικρή φόρμα διαμέτρου 18 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα και αφήστε την στην άκρη.

2. Λιώστε το βούτυρο για την βάση, σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων (ενδεικτικά για 15-20 δευτερόλεπτα στα 800W). Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα πολυμηχάνημα, ανακατέψτε τα με το βούτυρο για να πάρουν μια υφή σαν βρεγμένη άμμο και στρώστε τα ομοιόμορφα στην προετοιμασμένη φόρμα. Πιέστε τα ελαφρά με ένα κουτάλι ή με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να ισιώσουν στην επιφάνεια και τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

3. Ετοιμάστε το σιρόπι, βάζοντας τον χυμό λάϊμ, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το δυόσμο σε ένα κατσαρολάκι. Ζεστάνετε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το να σιγοβράσει για 1 λεπτό, αποσύρετε και κρατήστε το στην άκρη για να κρυώσει εντελώς. Σουρώστε το από τα φύλλα και τα ξύσματα και μόλις είναι εντελώς κρύο ανακατέψτε το με το ρούμι.

4. Στη συνέχεια ετοιμάστε τη γέμιση, βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το μασκαρπόνε και την κρέμα τυριού και χτυπώντας τα με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίξτε και το κρύο σιρόπι δυόσμου και ενσωματώστε το κι αυτό. Χτυπήστε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και προσθέστε την στη γέμιση, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

5. Αδειάστε το μίγμα της γέμισης πάνω στην βάση του μπισκότου και απλώστε το ομοιόμορφα. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

6. Ξεφορμάρετε προσεκτικά, περνώντας τα τοιχώματα της φόρμας με ένα μαχαίρι και διακοσμήστε το τσιζκέικ με τις φέτες λεμονιού και τα φύλλα δυόσμου, όπως επιθυμείτε ή με λίγο σιρόπι λεμονιού, μαρμελάδα λεμόνι και ροζέτες σαντιγί.

Διαβάστε επίσης:

Ελαφριά μακαρονοσαλάτα «κοράλλι»

Κεκάκια με μαύρο σοκολατένιο πάτο και γέμιση τσιζκέικ

Πουτίγκα Μανόλια, με μπανάνες, του διάσημου καφέ της Νέας Υόρκης

Keywords
Τυχαία Θέματα