Έρευνα του Πενταγώνου για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων για την Ουκρανία – Έγιναν φέιγ βολάν στα social media

Το Πεντάγωνο ξεκίνησε έρευνα για μια διαρροή διαβαθμισμένων στρατιωτικών πληροφοριών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως δήλωσε στο CNN αξιωματούχος.

Η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σίνγκ δεν θέλησε να σχολιάσει τη αυθεντικότητα των εγγράφων, αλλά ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας «είναι ενήμερο για αναφορές και

αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το υπουργείο εξετάζει το θέμα».

Ο Μικαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι πιστεύει ότι οι Ρώσοι βρίσκονται πίσω από την υποτιθέμενη διαρροή. Ο ίδιος είπε ότι τα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν δεν είναι αυθεντικά, δεν έχουν «καμία σχέση με τα πραγματικά σχέδια της Ουκρανίας» και βασίζονται σε «μεγάλο όγκο εικονικών πληροφοριών».

This is the original leak. I don’t see the point for russia to compose such a document, which basically states that they suffer 2.5x more casualties than Ukraine. This leak is very embarrassing for the pentagon, but it doesn’t reveal anything unknown pic.twitter.com/JulX7tqs16

— andrrrwwwsha (@andrrrwwwsha) April 7, 2023

Η εμφάνιση των εγγράφων, είτε είναι γνήσια είτε όχι, έχει αυξήσει το ενδιαφέρον σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η προγραμματισμένη ουκρανική αντεπίθεση και τι γνωρίζει, αν μη τι άλλο, η κάθε πλευρά για τις προετοιμασίες της άλλης για αυτήν.

Οι New York Times, οι οποίοι αποκάλυψαν για πρώτη φορά την έρευνα του Πενταγώνου, ανέφεραν ότι ορισμένες από τις εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περιγράφουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για τη Ρωσία, όπως το πόσο γρήγορα οι Ουκρανοί ξοδεύουν τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται σε πυραυλικά συστήματα που παρέχονται από τις ΗΠΑ.

Ο Ποντόλιακ χαρακτήρισε τα έγγραφα «μπλόφα και στάχτη στα μάτια» και είπε ότι «αν η Ρωσία όντως λάμβανε τις πραγματικές προετοιμασίες για σενάρια πολέμου, δύσκολα θα τα δημοσιοποιούσε».

«Η Ρωσία αναζητά οποιονδήποτε τρόπο να εκμεταλλευτεί την πρωτοβουλία ενημέρωσης, για να προσπαθήσει να επηρεάσει τα σχέδια για την αντεπίθεση της Ουκρανίας», είπε. «Για να εγείρετε αμφιβολίες, να συμβιβαστείτε με προηγούμενες ιδέες και να τρομάξετε με τη «συνειδητοποίησή» τους. Αλλά αυτά είναι απλώς τυπικά στοιχεία του επιχειρησιακού παιχνιδιού της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών και τίποτα περισσότερο. Δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά σχέδια της Ουκρανίας».

Classified documents leaked caused a reaction from the Pentagon. The #US admin is trying to persuade Twitter & Instagram to delete these documents relating to the #US plans in #Ukraine, deployment of forces, casualties of belligerents, supply of weapons & more v @Spriter99880 pic.twitter.com/JD6UMfNLrc

— Elijah J. Magnier (@ejmalrai) April 7, 2023

Ο Ποντόλιακ πρόσθεσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα «θα εξοικειωθούν» με τα πραγματικά αντεπιτιθέμενα σχέδια της Ουκρανίας «πολύ σύντομα».

Ερωτηθείς για τις εικόνες που κυκλοφορούν στο Twitter και το Telegram, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στο CNN ότι «δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για την άμεση ή έμμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

«Αυτό το επίπεδο συμμετοχής ανεβαίνει, ανεβαίνει σταδιακά», είπε. «Κρατάμε το βλέμμα μας σε αυτή τη διαδικασία. Λοιπόν, φυσικά, κάνει την όλη ιστορία πιο περίπλοκη, αλλά δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της ειδικής επιχείρησης».

Διαβάστε επίσης:

WSJ: Στροφή στην πρόσληψη «ώριμων» υπαλλήλων από επιχειρήσεις στις ΗΠΑ – Δουλεύουν περισσότερο από τους νέους

Οι φοβίες του Πούτιν και οι ανησυχίες για την ψυχική υγεία του

Μπερλουσκόνι: Αισιόδοξοι οι γιατροί για την υγεία του Καβαλιέρε

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρευνα, Πενταγώνου, Ουκρανία – Έγιναν,erevna, pentagonou, oukrania – eginan