Σφοδρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το «θέλουν νεκρό» ο Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για… «τεχνητό διχασμό» (Videos)

Μαίνεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με «φόντο» το δυστύχημα στα Τέμπη. Νωρίτερα σήμερα 7/4/2023, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θέλει νεκρό» από το καλοκαίρι γεγονός που πυροδότησε αιχμηρή ανακοίνωση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και την απάντηση του Γιάννη Οικονόμου. Όλο το παρακήνιο και η νέα

απάντηση του Θεοδωρικάκου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί 7/4 ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε συγκεκριμένα ότι «Η αξιωματική αντιπολίτευση από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα θέλει νεκρό, θέλει νεκρούς. Θέλει να δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα». Αυτά δήλωσε επί λέξει στο OPEN ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Θέλουν και νεκρό και το θέλουν επιμόνως»

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων «Κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι, για να τελειώνει η ιστορία, κάποιοι αυτές τις μέρες, καθώς έχουμε μπει ουσιαστικά και τυπικά σε προεκλογική περίοδο, θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Θέλουν να το δυναμιτίσουν. Μερικοί θέλουν και νεκρό και το θέλουν επιμόνως εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το θέλανε από το καλοκαίρι, το θέλανε όταν προειδοποιούσαν και λέγανε ανοησίες για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Το θέλανε ότι μας λέγανε ότι είχαμε σκοτώσει εμείς ένα 5χρονο κοριτσάκι στον Έβρο. Το θέλανε όταν πήγαν να μας φορτώσουν το έγκλημα σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Κατηγορίες τις οποίες ξαναεκτοξεύουν τώρα με πολύ μεγάλη προχειρότητα και επιπολαιότητα και το θέλουν κι αυτές τις ημέρες στην ΑΣΟΕΕ και δεν ξέρω πού αλλού».

Αποπομπή Θεοδωρικάκου ζήτησε η Τσαπανίδου

Σε συνέχεια της δήλωσής του αυτής η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε: «η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο» και εξηγεί: «Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής και κανένα αίσθημα ευθύνης, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ “θέλει νεκρούς”». Η εκπροσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ζήτησε την αποπομπή του τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Θεοδωρικάκος δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

Πλήρης κάλυψη Θεοδωρικάκου από Οικονόμου

Η δήλωση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πυροδότησε και την αντίδραση του Γιάννη Οικονόμου, εκπροσώπου της ΝΔ, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά. Για όποιον λόγο κι αν το κάνει, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο και τους πολίτες. Ας αφήσει τις υποκριτικές κραυγές και τις υπεκφυγές κι ας μας πει καθαρά: είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;».

Η νέα απάντηση Θεοδωρικάκου στον ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο αργότερα, με ένα βίντεο 52 λεπτών, που ανάρτησε στο διαδίκτυο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε εκ νέου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε μετά τις πρωινές δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει:

«Εκείνοι:
• που μας κατηγόρησαν ότι ξυπνήσαμε νωρίς τα παιδιά, όταν η Αστυνομία συνέλαβε τρεις εγκληματικές οργανώσεις στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου

• που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τις προκλητικές συκοφαντίες τους περί δολοφόνων για το ανύπαρκτο πεντάχρονο κοριτσάκι στον Έβρο
• που εργαλειοποιούν για κομματικό όφελος την τραγωδία ενός 12χρονου κακοποιημένου κοριτσιού, παρότι οι φερόμενοι δράστες είναι ήδη στη φυλακή
• που επιτίθενται διαρκώς στην Ελληνική Αστυνομία
• που ο πολιτικός τους λόγος είναι ο ορισμός του τεχνητού διχασμού

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε ποτέ. Δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να καταδικάσει τους αναρχικούς, που πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στις 21 Μαΐου».

Τοξικές και επικίνδυνες συμπεριφορές

«Η αντικατάσταση του κ. Θεοδωρικάκου από υπηρεσιακό υπουργό αποδεικνύεται αναγκαιότητα για τη Δημοκρατία», επανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Ανατολικής Αττικής, Χρήστου Σπίρτζη.

«Ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Μητσοτάκης όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα παρουσιάζουν πιο τοξικές και επικίνδυνες συμπεριφορές, προσπαθώντας να χρεώσουν σε όλους τους άλλους τις δικές τους αποκλειστικές ευθύνες.

Γιατί είναι δική τους ευθύνη οι πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας, στην ΑΣΟΕΕ που έλεγαν ότι είχαν «καθαρίσει». Είναι δική τους ευθύνη η πλήρης εγκατάλειψη του 12χρονου κοριτσιού, οι πυροβολισμοί και τα μαχαιρώματα κάθε τρίωρο, η αποδόμηση της αστυνομίας και η δράση της μαφίας ακόμη και εντός του υπουργείου και της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σήμερα έφτασε στο σημείο πολιτικού ξεπεσμού, να πει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό. Πλέον τον έχουν καταλάβει και αυτοί που δεν τον ήξεραν. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών Μητσοτάκη, για αντικατάσταση του κ. Θεοδωρικάκου από υπηρεσιακό υπουργό αποδεικνύεται αναγκαιότητα για τη Δημοκρατία μας.

Αποδεικνύεται ότι μπροστά στις σκοπιμότητες, δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό. Καμία αναστολή. Και κανέναν σεβασμό προς τη Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης:

Τσαπανίδου: «Η αθλιότητα Θεοδωρικάκου ξεπερνάει κάθε όριο – Να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης»

Οικονόμου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;»

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα Καραμανλή

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαίνεται, ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, Θεοδωρικάκου Videos,mainetai, syriza – nd, theodorikakou Videos