Μαγική εικόνα η στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό, κατά το ΚΚΕ

Πρόκληση χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τα όσα είπε ο Μητσοτάκης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό κατά τη συνάντηση με τον ΣΕΤΕ στις αρχές της εβδομάδας.

Κι αυτό διότι στη γενική εικόνα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός για τις «επιτυχίες» στον τουρισμό (αφίξεις, έσοδα, διεύρυνση της τουριστικής σεζόν) είπε ότι στις προτεραιότητες είναι και οι εργαζόμενοι να λάβουν «μέρισμα της επιτυχίας».

Μόνο μαγική εικόνα μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα

είπε ο πρωθυπουργός, λέει ο Περισσός, καθώς, πέραν των γνωστών άθλιων συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο, «η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν έχει γίνει υποχρεωτική από την κυβέρνηση, ενώ η σύμβαση του επισιτισμού έχει λήξει και δεν έχει υπογραφεί νέα».

Επιπλέον, αναφέρει το ΚΚΕ, «την έλλειψη εργατικών χεριών (πάνω από 80.000) η κυβέρνηση επιδιώκει να τη λύσει μέσω διακρατικών συμφωνιών με τρίτες χώρες, όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, η Συρία και η Αίγυπτος», καθώς με πρόσφατη υπουργική απόφαση δίνει τη δυνατότητα για απασχόληση εργαζομένων από τρίτες χώρες και σε επιχειρήσεις, ενώ μέχρι πρόσφατα αυτό ίσχυε για την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Και μάλιστα στις διακρατικές συμφωνίες που υπογράφονται δεν υπάρχει δέσμευση για τήρηση κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές: Μητσοτάκης – Ανδρουλάκης υποψήφιοι στην ίδια περιφέρεια

ΠΑΣΟΚ: Πώς θα κάνει ο Ανδρουλάκης την… αξιολόγηση του;

Οι εκλογές δεν… πτοούν τον τουρισμό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαγική, ΚΚΕ,magiki, kke