Οι φοβίες του Πούτιν και οι ανησυχίες για την ψυχική υγεία του

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, φοβάται τόσο πολύ ότι μπορεί να γίνει στόχος δολοφόνων ώστε έχει δημιουργήσει προσωπικά γραφεία που είναι πανομοιότυπα, σε όλες τις κατοικίες του, ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός του από τους αντιπάλους του, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο του Κρεμλίνου, που έχει αυτομολήσει στη Δύση.

Ο 35χρονος Γκλεμπ Καρακούλοφ, που κατά το παρελθόν ήταν μέλος της προσωπικής ασφάλειας του Πούτιν, διέφυγε από την Ρωσία μέσω Τουρκίας τον Οκτώβριο, μαζί με την γυναίκα

του και την κόρη τους, διότι –όπως υποστηρίζει- αντιτίθεται για λόγους ηθικής στην εισβολή στην Ουκρανία.

Έξι μήνες μετά την δραματική διαφυγή του, ο Καρακούλοφ, που ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια των επικοινωνιών του ηγέτη της Ρωσίας, ως μέλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας, μοιράζεται λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής του Πούτιν, τον οποίον αποκαλεί «εγκληματία πολέμου».

Σε συνεντεύξεις που έδωσε στο πρακτορείο Associated Press και την ερευνητική ομάδα Dossier Center, που αντιμάχεται τον ηγέτη του Κρεμλίνου, ο Καρακούλοφ ανέφερε ότι για να μην μπορεί εύκολα να εντοπιστεί η ακριβής τοποθεσία όπου βρίσκεται ο Πούτιν, έχουν δημιουργηθεί πανομοιότυπα γραφεία, όπως εκείνο που υπάρχει στο Κρεμλίνο, σε αρκετές τοποθεσίες σε όλη τη Ρωσία. Τα γραφεία έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε μία διαφορά στις λεπτομέρειες στην επίπλωση και τον διάκοσμο του χώρου.

Ο Καρακούλοφ δήλωσε στην ερευνητική ομάδα Dossier Center ότι τέτοια γραφεία υπάρχουν στην Αγία Πετρούπολη, το Σότσι της Μαύρης Θάλασσας και στο Νόβο-Ογκαρίοβο, στα περίχωρα της Μόσχας.

Επιπλέον σε μία προσπάθεια να υπάρχει σύγχυση ως προς το πού βρίσκεται ο Πούτιν, ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε ένα σημείο, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται αλλού.

Ο Καρακούλοφ περιγράφει και μία τέτοια επιχείρηση, που έγινε στο Σότσι, όπου ενώ βρισκόταν ο Πούτιν, οι υπεύθυνοι για την ασφάλειά του έθεσαν σε λειτουργία το πλάνο της αποχώρησής του, με συνοδεία αυτοκινητοπομπής προς το αεροδρόμιο.

«Υπήρχαν φορές που ήξερα ότι ήταν στο Σότσι. Η τηλεόραση πίσω του έπαιζε ειδήσεις και τον έδειχναν να έχει επαφές στο Νόβο-Όγκαρίοβο. Ρώτησε έναν συνάδελφό μου στο Σότσι – έχει φύγει; Και μου απάντησε –όχι εδώ είναι», υποστήριξε ο Καρακούλοφ. Όπως λέει ο Ρώσος που έχει αυτομολήσει στη Δύση, δεν γνωρίζει να έχει γίνει απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν, αλλά –προσθέτει- «αυτό δεν τον κάνει να μη φοβάται».

Οι φοβίες του Πούτιν

Ο Πούτιν, λέει ο Καρακούλοφ, έχει πολλές φοβίες- δεν τον έχει δει ποτέ να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο, ούτε μπαίνει στο Ίντερνετ και ενημερώνεται μόνο από άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του. Επίσης αποφεύγει τα αεροπορικά ταξίδια και προτιμά για τις μετακινήσεις του ένα τεθωρακισμένο τρένο, γιατί φοβάται πως ένα αεροπλάνο γίνεται εύκολος στόχος πυραύλου. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται επίσης να μην προσβληθεί από COVID.

«Έχουμε έναν αυτό-απομονωμένο πρόεδρο. Ήταν υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων πριν από κάθε εκδήλωση, ακόμα και γι’ αυτές που διαρκούσαν 15-20 λεπτά», προσθέτει και είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τον Ρώσο ηγέτη είναι υποχρεωμένοι να κάνουν PCR τεστ πολλές φορές τη μέρα.

Ο Καρακούλοφ που δούλεψε για τον Πούτιν 13 χρόνια και έχει κάνει πάνω από 180 ταξίδια μαζί του, λέει πως ο ηγέτης που γνώρισε το 2009 δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που εισέβαλε στην Ουκρανία.

«Κακή η ψυχιατρική υγεία του»

Ένας άλλος άνθρωπος ολιγάρχης, που ήταν στο στενό περιβάλλον του Πούτιν, και τον οποίον επικαλείται ο ιστότοπος thedailybeast.com, προειδοποίησε τους φίλους του ότι «η ψυχιατρική υγεία του Πούτιν είναι κακή» και υποστήριξε ότι «είναι πολύ πραγματικός» ο κίνδυνος να διατάξει την χρήση πυρηνικών όπλων.

«Οι ιστορίες που ακούγονται δεν είναι αστεία», ανέφερε δημοσιογράφος του Bellingcat, αναφερόμενος επίσης στον ίδιο ολιγάρχη. «Άνθρωποι που γνωρίζουν προσωπικά (τον ολιγάρχη) και άλλα άτομα από τον κύκλο του Πούτιν, μου είπαν ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες που εξαρτώνται από την εξουσία, κάθονται σιωπηλοί σαν ποντίκια γιατί η τρέλα του αυτοκράτορα είναι πραγματική, όπως και η απειλή για πυρηνικό χτύπημα», δήλωσε ο δημοσιογράφος Κρίστο Γκρόζεφ στο κανάλι Ukraine-24 TV.

«Δεν έχω ακριβή στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του, αλλά άνθρωποι που είναι κοντά του – περιλαμβανομένων ολιγαρχών – πιστεύουν πως έχει καρκίνο», πρόσθεσε ο Γκρόζεφ. Κι αυτό το γεγονός «είναι ζήτημα στον κλειστό κύκλο της ρωσικής πολιτικής… Αυτοί φοβούνται ότι ο Πούτιν είναι αυτός που εγγυάται την ασφάλειά τους», ανέφερε επίσης ο δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης:

Μπερλουσκόνι: Αισιόδοξοι οι γιατροί για την υγεία του Καβαλιέρε

Στις φλόγες και πάλι η Μέση Ανατολή – Επικίνδυνη κλιμάκωση με ισραηλινές επιδρομές και ρουκέτες από τη Γάζα (Videos)

Coolio: Κοκτέιλ ναρκωτικών στον οργανισμό του ράπερ – Ποια ήταν η αιτία θανάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούτιν,poutin