Κεντρική Μακεδονία: Λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν μπορούμε να τα πάρουμε

Μηδενική απορρόφηση εμφανίζουν κωδικοί του ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο τέσσερα χρόνια μετά την ενεργοποίηση παρουσιάζει απορροφητικότητα 29,4%.
Οι κωδικοί που αφορούν χρηματοδοτήσεις για ενταγμένα έργα σε λιμάνια, σιδηρόδρομους και αυτοκινητόδρομους, αλλά και για....
έργα καινοτομίας και ΑΠΕ, παρουσιάζουν μηδενικές απορροφήσεις καθώς έγινε μεταφορά κονδυλίων σε άλλους αντίστοιχους κωδικούς του προγράμματος με αντίστοιχα έργα.

Βάσει των επίσημων στοιχείων, τα 7 εκατ. ευρώ για τους λιμένες περιμένουν ακόμη
εντάξεις έργων. Το ίδιο ισχύει για τα περίπου 3 εκατ. ευρώ που εκχωρήθηκαν για δραστηριότητες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης σε κέντρα ερευνών και μεταφέρονται κυρίως στις ενισχύσεις επιχειρήσεων. Aπό τον σχετικό κωδικό των ενισχύσεων (προηγμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και ομάδες επιχειρήσεων), που είχε προϋπολογισμό 31 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη εκχωρηθεί 45,5, εντάχθηκαν 3.910 έργα με προϋπολογισμό 131,8 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν απορροφηθεί κονδύλια ύψους 92 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν (εκτός της έρευνας και καινοτομίας) και από τους άλλους κωδικούς για την ψηφιακή σύγκλιση και την επιχειρηματικότητα, κυρίως σε δύο κωδικούς, τις προηγμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες και τις «άλλες επενδύσεις σε επιχειρήσεις». Ανάλογα μηδενικά ποσοστά εμφανίζουν και οι χρηματοδοτήσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μηδενικά είναι τα στοιχεία και στους κωδικούς «ολοκληρωμένης πρόληψης και ελέγχου ρύπανσης», «προσαρμογής στις κλιματικές αλλαγές και μείωσης των επιπτώσεων» και «αποκατάστασης βιομηχανικών χώρων και μολυσμένης γης».

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα