Πούλησε την 8χρονη κόρη του σε αστυνομικό!

20:55 6/10/2011 - Πηγή: 24wro
Τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν μικρά κορίτσια στο Αφγανιστάν έφερε στο προσκήνιο…
το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «Evening Standard», σύμφωνα με το οποίο ένα 8χρονο κορίτσι αναγκάστηκε να παντρευτεί έναν 20χρονο αστυνομικό αντί 20.000 δολαρίων.  Κορίτσια ηλικίας τριών έως δέκα ετών συνεχίζουν να πέφτουν θύματα αγοραπωλησίας στο Αφγανιστάν. Παρά την επιβολή του νέου νόμου, μικρά κορίτσια που ακόμα δεν έχουν κλείσει ούτε την πρώτη δεκαετία της ζωής τους πωλούνται ως νύφες σε παζάρια.

Η ιστορία της οκτάχρονης Αφγανής, την οποία ο ίδιος ο πατέρας
της πούλησε σε 20χρονο αστυνομικό, έφερε για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο το εξαθλιωμένο επίπεδο διαβίωσης της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας «Evening Standard», το οκτάχρονο κοριτσάκι βρέθηκε να είναι το θύμα μιας απίστευτης μάχης μεταξύ ανδρών για το ποιος θα την πρωτο-αγοράσει. Τελικά ο πατέρας αποφάσισε να πουλήσει την κόρη του στον 20χρονο συνοριοφύλακα μιας και πρόσφερε τα περισσότερα χρήματα. Ο γάμος, παρόλο που σύμφωνα με τον νέο νόμο θεωρείται παράνομος, νομιμοποιήθηκε έπειτα από έκκριση που έδωσε ο Mullah. 

Ο πατέρας της μικρής, το όνομα της οποίας όπως είναι λογικό δεν παρατίθεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, έκανε συμφωνία με τον 20χρονο να μην έχει καμία σεξουαλική επαφή με την κόρη του μέχρι εκείνη να φτάσει στην ηλικία των 16 ετών. Ο αστυνομικός όμως, όπως αποδείχτηκε, δεν κράτησε την υπόσχεσή του, με αποτέλεσμα ο πατέρας της 8χρονης να απαιτήσει από την οικογένεια του αστυνομικού την πλήρη αποζημίωσή του. Σύμφωνα με την «Evening Standard», τα κορίτσια πωλούνται για 20.000 δολάρια και συνήθως οι αγοραστές είναι πλούσιοι γκάνγκστερ, έμποροι ναρκωτικών και πολέμαρχοι αντάρτες. 

Keywords
Τυχαία Θέματα