Γ. Παπανδρέου: Χωρίς εξαγγελίες και μακριά από τα Μ.Μ.Ε.

Το στίγμα της κεντρικής του ομιλία στη Δ.Ε.Θ. έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης , με τους οποίους είχε 5ωρη σύσκεψη, παρουσία ευρύτατου κυβερνητικού κλιμακίου, παρά τις διαβεβαιώσεις περί λιτότητας ακόμη και στην παρουσία της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη.
«Δεν ήρθα εδώ για να εξαγγείλω τίποτα» τους είπε «αλλά για να σας ακούσω», εξαφανίζοντας και την παραμικρή ελπίδα που θα.....
είχαν για κάποια ανακοίνωση αναπτυξιακών προοπτικών.

Ωστόσο επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται, πως «εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε, να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις τις 21ης Ιουλίου και να προχωρήσουμε μπροστά». Ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό οικονομικών τους ενημέρωσε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και εκείνοι τους περιέγραψαν πως ο καθένας βιώνει στον τομέα του την κρίση.

Παράλληλα επιχείρησε να στείλει , ένα μήνυμα αισιοδοξίας , μάλλον επί ματαίω, ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

«Η περιοχή περνά, όπως και άλλες περιοχές της Ελλάδας, μια βαθιά ύφεση, με μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως της ανεργίας. Είναι, ακριβώς, αυτό το μεταβατικό στάδιο που περνάμε, ένα δύσκολο στάδιο, μετά από μια οικονομία, μια ανάπτυξη που βασίστηκε σε πήλινα πόδια, μια οικονομία εξαρτημένη, πελατειακή, όχι παραγωγική, παρασιτική. Και γι’ αυτό, χρειάζεται να κάνουμε μια βασική επιλογή. Να αλλάξουμε. Γιατί υπάρχουν δυο δρόμοι. Ο ένας δρόμος είναι των μεγάλων αλλαγών για μια παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα. Ο άλλος δρόμος είναι ο δήθεν εύκολος, που δεν βλέπει τα προβλήματα κατάματα, αλλά τελικά είναι ανεύθυνος και φέρνει την καταστροφή. Εμείς επιμένουμε στον δρόμο της αλλαγής, στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών. Επιμένουμε σ’ αυτό τον δρόμο, γιατί αυτό δημιουργεί σταθερότητα και ανοίγει προοπτικές.»

Πάντως το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ και στο επιτελείο του έχει αποφασιστεί να περιοριστούν οι δημόσιες εμφανίσεις του. Ακόμη και τη δήλωση του αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε στο Δημαρχιακό Μέγαρο την έκανε απουσία των δημοσιογράφων που καλύπτουν την επίσκεψη του στη θεσσαλονίκη. Παρόν ήταν μόνο οι απεσταλμένοι της κρατικής τηλεόρασης και του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Πλην του επίσημου προγράμματος το οποίο για πρώτη φορά δεν περιλαμβάνει τα εγκαίνια και την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα, οι συνεργάτες του αρνούνται πεισματικά να πουν οτιδήποτε αφορά τυχόν μετακίνηση ή επίσκεψη του.

http://www.briefingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα