Χωρίς βία το τελευταίο αντίο

23:45 9/9/2011 - Πηγή: 24wro
Εκατοντάδες Βρετανοί συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στο Λονδίνο… στην κηδεία του Μαρκ Ντάνγκαν. Η δολοφονία του από αστυνομικούς είχε πυροδοτήσει τις μεγάλες ταραχές στη χώρα 

Εκατοντάδες ανθρώπων, γνωστών φίλων αλλά και απλώς συμπολιτών, συμμετείχαν στο Λονδίνο στην κηδεία του Μαρκ Ντάγκαν, θύματος αστυνομικών πυρών.
Ο θάνατός του υπήρξε η σπίθα που προκάλεσε τις εκτεταμένες
ταραχές τόσο στο Λονδίνο όσο και σε άλλες περιοχές στη Βρετανία για σχεδόν πέντε ημέρες.

 Υπενθυμίζεται ότι ο Ντάγκαν υπέκυψε στη συνοικία Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου την νύκτα της 4ης Αυγούστου από ένα τραύμα από σφαίρα στο στήθος του.
Επίσημο πόρισμα έχει καταδείξει ότι ο ίδιος δεν πυροβόλησε αστυνομικούς.
Συγγενείς του νεκρού δηλώνουν πως "δεν συγχωρούν" τα περιστατικά βίας, που ακολούθησαν τον θάνατο του ανθρώπου τους.
Το φέρετρο του Ντάγκαν τοποθετήθηκε σε μία άμαξα, που έσυραν τέσσερα λευκά άλογα και διήλθε από δρόμους με τα πεζοδρόμιά τους γεμάτα από πολίτες.

 Η παρουσία της αστυνομίας χαρακτηρίστηκε "διακριτική".
Μάλιστα, εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ ανέφερε ότι υπήρξε επικοινωνία με τους γονείς του εκλιπόντος και αποφασίστηκε η κηδεία να γίνει "αξιοπρεπώς και ειρηνικά".
Στην επικήδεια ομιλία του ο επίσκοπος Μπάρινγκτον Μπιούρελ επισήμανε ότι ο θάνατος του Ντάγκαν εγείρει "σοβαρά ερωτήματα".
"Είδαμε υπερβολικά πολύ αίμα", είπε από την πλευρά του ο πάστορας Νιμς Όμπιουντζ, της βρετανικής Εκκλησίας της Καινής Διαθήκης, αναφερόμενος στα επεισόδια που ακολούθησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα