Δέκα τροφές που καίνε το λίπος

Η επίμονη άσκηση δεν είναι αρκετή για να κάψεις το λίπος που έχει κολλήσει στην κοιλιά και τα ψωμάκια σου. Οι δίαιτες πείνας απλά σε εξάντλησαν χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αυτό που δεν γνώριζες είναι πως υπάρχουν 10 τροφές που σε συνδυασμό με τη σωστή γυμναστική μπορούν να κάνουν το περιττό λίπος παρελθόν. Πρόσθεσέ τες στη διατροφή σου σήμερα κιόλας. ...

Μήλα: όχι άδικα, το μήλο πρωταγωνιστεί σε όλες σχεδόν τις δίαιτες. Είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές διαλυτών ινών (εμποδίζουν τον πόνο που προκαλεί η πείνα διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα

του σακχάρου στο αίμα). Ένα μήλο μετρίου μεγέθους θα σου κοστίσει ελάχιστες θερμίδες (μόνο 81 θερμίδες)ενώ δεν περιέχει καθόλου νάτριο, κορεσμένα λίπη ή χοληστερίνη.


Καφές: η καφεΐνη που περιέχει ο καφές επιταχύνει τον μεταβολισμό και έτσι καις θερμίδες και λίπος γρηγορότερα απ' όσο φαντάζεσαι. Δεν είναι τυχαίο πως πολλές από τις αντικυτταριδικές κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν υψηλά ποσοστά καφεΐνης.


Καυτερά: βάλε τα καυτερά φαγητά και σάλτσες στη διατροφή σου. Τα πικάντικα φαγητά μειώνουν κατά 32% την ορμόνη ινσουλίνη που ευθύνεται για την αποθήκευση λίπους του οργανισμού.


Δημητριακά: περιέχουν ελάχιστες θερμίδες αλλά ταυτόχρονα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες μπορούν να ρίξουν τα επίπεδα ινσουλίνης, μειώνοντας την ικανότητα του σώματος να αποθηκεύει το λίπος.


Σούπες: οι παραδοσιακές σούπες (και όχι οι τυποποιημένες του εμπορίου)βοηθούν στην απώλεια βάρους. Μελέτη του Κολεγίου Ιατρικής στο Χιούστον έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν ένα μπολ σούπα πριν το μεσημεριανό και το βραδινό φαγητό έχασαν πολύ περισσότερο βάρος από άλλους που έκαναν δίαιτα χωρίς σούπες, Κρεμώδεις σούπες ή αυτές που γίνονται με μοσχάρι ή χοιρινό δεν είναι ότι καλύτερο. Προτίμησε τις χορτόσουπες.


Κανέλα και γαρύφαλλο: μια κουταλιά κανέλα γλυκαίνει τον καφέ και τα φαγητά περιέχοντας μόνο8 θερμίδες έναντι μιας κουταλιάς ζάχαρη που περιέχει 18. Ταυτόχρονα, η κανέλα μειώνει δραστικά χοληστερίνη και τριγλυκερίδια σε μεγάλο βαθμό.


Νερό: οι βασικές εργασίες που επιτελεί το νερό είναι οι εξής: πρώτα πρώτα το σώμα δεν λειτουργεί σωστά χωρίς αρκετό νερό και δεν μπορεί να μεταβολίσει αποτελεσματικά το αποθηκευμένο λίπος. Έτσι, το νερό που έχει κατακρατηθεί προκαλεί αύξηση του βάρους. Πιες 8 με 12 ποτήρια νερό καθημερινά. Το νερό πρέπει να πίνεται κρύο, γιατί απορροφάται πιο γρήγορα από το ζεστό και υπάρχουν ενδείξεις ότι όταν πίνουμε κρύο νερό, καίμε περισσότερες θερμίδες.


Καρύδια: πλούσια σε φυτικές ίνες και Ω-3 λιπαρά, τα καρύδια πιο πολύ από όλους τους άλλους ξηρούς καρπούς βοηθούν στην απώλεια του βάρους και του σωματικού λίπους. Επίσης, μειώνουν τα επίπεδα ινσουλίνης που όπως προείπαμε ευθύνεται για την αποθήκευση λίπους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Keywords
Τυχαία Θέματα