Ν.Δ.: «Καλώς τους κι ας άργησαν» για τις μειώσεις Φ.Π.Α.

Εγκρίνει η Ν.Δ. την πρόθεση του Υπ. Οικονομικών για μείωση του Φ.Π.Α. κατά 3% σε συναλλαγές με την χρήση κάρτας, υποστηρίζοντας ότι δικαιώνονται απόλυτα οι θέσεις της για την μείωση των φόρων ενώ ταυτόχρονα ζητά και μείωση των εργοδοτικών εισφορών για να τονωθεί η πραγματική οικονομία.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Γ. Βρούτσης, θυμίζει ότι ο Α. Σαμαράς είχε επιμείνει ο συντελεστής 23% του Φ.Π.Α. να μειωθεί στο 19% και ο συντελεστής 13% στο 9%, με....
ταυτόχρονη αλλαγή του τρόπου είσπραξής του. Άλλωστε, αυτό
αποτυπώνεται αναλυτικά και στο φορολογικό πρόγραμμα της Ν.Δ..

«Οι προτάσεις μας αυτές πολεμήθηκαν ως ανεδαφικές, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Παπανδρέου, το οποίο μας εγκαλούσε, ζητώντας ισοδύναμα μέτρα» σημειώνει ο κ. Βρούτσης και διερωτάται αν σήμερα που η κατάσταση στην οικονομία έχει χειροτερέψει δεν απαιτούνται ισοδύναμα μέτρα, τα οποία επικαλούνταν η κυβέρνηση Παπανδρέου τα τελευταία δύο χρόνια.

«Άραγε, σήμερα δεν προκύπτει η ανάγκη για τη λήψη ισοδύναμων μέτρων;» ρωτά ο κ. Βρούτσης και συνεχίζει «αυτό και μόνο, δεν αποκαλύπτει τόσο την παντελή προχειρότητα και επιπολαιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και την εμμονή του στην εφαρμογή μιας αποδεδειγμένα λανθασμένης φορολογικής πολιτικής;».

«Σε κάθε περίπτωση πάντως, καλώς τους και ας άργησαν» καταλήγει ο τομεάρχης της Ν.Δ.. Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, θέτει και πάλι στην δημόσια συζήτηση την ανάγκη μείωσης των εργοδοτικών εισφορών για να τονωθεί η πραγματική Οικονομία.

«Είναι από τις βασικές προϋποθέσεις για να μπει φραγμός στα λουκέτα, να ανασάνει η υγιής επιχειρηματικότητα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας» σημειώνει και επισημαίνει: «Καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρότασή μας και να την εφαρμόσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση».

http://www.briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα