Στρίβειν διά του αρραβώνος...


Δεν είναι λίγες οι φορές που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τη μέθοδο «στρίβειν διά του αρραβώνος» για να ξεπεράσει τα εσωτερικά της προβλήματα. Εν προκειμένω, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι έσπρωξε βαθιά μέσα στα πρωθυπουργικά συρτάρια το νομοθέτημα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών γνωρίζοντας πως... περισσότερα προβλήματα θα προκαλέσει στη γαλάζια οικογένεια από εκείνα που θα επιλύσει.

Η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου ήταν ένας από τους δρόμους που επιλέχθηκε για τη μεγάλη κι ενδεχομένως απότομη στροφή. Η συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξαφανίστηκε από τη
δημόσια συζήτηση μέσα από το μέτρο της επιστολικής ψήφου, που με τη σειρά της ήρθε ως συνέχεια ακόμη μιας κυβερνητικής στροφής στο θέμα της επαναφοράς της λίστας και της κατάτμησης των περιφερειών για τις ευρωεκλογές.
Ο κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδης επιβεβαίωσε με ξεκάθαρο τρόπο ότι το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δεν υπάρχει ούτε καν ως σχέδιο προς επεξεργασία. Ένας ανυποψίαστος πολίτης θα μπορούσε να σκεφτεί ότι οι κ. Βορίδης και Σαμαράς έκαναν μία πρώιμη επανάσταση, χωρίς λόγο -έτσι ξαφνικά- για προληπτικούς λόγους. Και ότι επιπλέον ο κ. Κακλαμάνης αντέδρασε με κριτική στην… επανάστασή τους για να συμπαρασταθεί στον πρωθυπουργικό σύμβουλο κ. Πατέλη, που εμφανίζεται έτοιμος να παραιτηθεί εφόσον δεν προχωρήσει η επίμαχη ρύθμιση.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο σύνθετα όσο κάποιοι τα κάνουν να φαίνονται. Η Νέα Δημοκρατία, υπολογίζοντας κάθε πιθανή απώλεια ψήφου στη Βουλή, μεταθέτει για το μέλλον κάθε ρύθμιση που θεωρητικά θα μπορούσε να της προκαλέσει φθορές. Με τη διαφορά ότι στρίβοντας απότομα εμφανίζεται πιο εκτεθειμένη...
Η ΑΥΓΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα