Η κυβέρνηση βαρύνεται από ένα ακόμη σκάνδαλο, της παρέμβασης στις Ανεξάρτητες Αρχές


H κυβέρνηση Μητσοτάκη κουρελιάζει τους θεσμούς και υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία του κράτους δικαίου», επισημαίνει στο σχόλιό του μετά την ανακοίνωση-κόλαφο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η ΕΕΔΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από τη συνεδρίαση της Ολομέλειάς της στις 16 Νοεμβρίου 2023, διαπιστώνει σοβαρά ζητήματα ως προς την

ορθή, δημοκρατική και απρόσκοπτη συγκρότηση και λειτουργία ορισμένων Ανεξαρτήτων Αρχών.

Όπως επισημαίνει, υπάρχει προσπάθεια να εμποδιστούν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ θυμίζει και τις καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, για παρεμπόδιση του έργου της έρευνας για τις υποκλοπές, αλλά και τις δικαστικές διώξεις εις βάρος των μελών της Αρχής.

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σημειώνει ότι πρέπει «να είναι σίγουρη ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Είναι πλέον φανερό σε όλους, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκτός από το δίδυμο σκάνδαλο των υποκλοπών και της συγκάλυψης του, βαρύνεται και με το σκάνδαλο της ευθείας παρέμβασης στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών. Η θεσμική εκτροπή, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, καλά κρατεί. Με την αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά της πλήττει το κράτος δικαίου και εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Να είναι σίγουρη όμως ότι τίποτα δεν θα μείνει κρυφό. Το σκάνδαλο των υποκλοπών θα αποκαλυφθεί και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα