Τσακογιάννης: Οι κασέτες της ΕΥΠ πετάχτηκαν

Από τη φυλακή όπου βρίσκεται ο Γιώργος Τσακογιάννης τόνισε πως στην υπόθεση των στημένων έγιναν επιλεκτικές διώξεις, ενώ ισχυρίστηκε πως πολλές συνομιλίες... σβήστηκαν για να γλιτώσουν κάποιοι.

Το πρώην αφεντικό της Ηλιούπολης μίλησε στην εφημερίδα Goal και αρχικά τόνισε: "Για όλα φταίνε ο Τσακογιάννης και η Ηλιούπολη; Και αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν στημένοι αγώνες και αν υποθέσουμε ότι εμείς στήσαμε αγώνες, μόνοι μας το κάναμε; Δεν παίζαμε με άλλες ομάδες; Δεν γίνεται να έστηνε η Ηλιούπολη μόνη της τα

παιχνίδια, ούτε και να όριζε μόνη της διαιτητές. Αν γινόταν αυτό, θα πρέπει να συμμετείχαν και κάποιοι άλλοι και στο στήσιμο αγώνων και στον ορισμό των διαιτητών".

-Μέχρι τώρα, όμως, η αθλητική Δικαιοσύνη μία μόνο ομάδα υποβίβασε τελεσίδικα για την υπόθεση αυτή, την Ηλιούπολη, κρίνοντας έτσι ότι εσείς προσωπικά που επίσης σας τιμώρησε και η ομάδα σας είστε ένοχοι και αυτό έγινε και σύμφωνα με τις ομιλίες αυτές…
"Έκανε λάθος η αθλητική Δικαιοσύνη. Μας δίκασε πριν καν πάρει τις κασέτες και όλα τα στοιχεία που υπάρχουν. Δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί όλες οι κασέτες και βγήκαν πράγματα επιλεκτικά και παραποιημένα, τα οποία απέδιδαν κυρίως το νόημα και όχι τους ακριβείς διάλογους. Αν αθωωθούμε στην ποινική Δικαιοσύνη, τι θα πουν; Τότε, όμως, εμείς θα τους κάνουμε αγωγή".

-Υπήρξε δηλαδή επιλεκτική διαρροή του απομαγνητοφωνημένου υλικού και έχουν αποκρυφτεί και παραποιηθεί πράγματα από τις καταγραφές που έγιναν;
"Όπως έχω μάθει, υπάρχουν 39.000 καταγεγραμμένες συνομιλίες από τις οποίες έχουν απομαγνητοφωνηθεί και δημοσιοποιηθεί επιλεκτικά ελάχιστα πράγματα. Οι κασέτες της ΕΥΠ πετάχτηκαν γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως θα καίγονταν πολλοί και θα πήγαινε όλη η Super League και η Football League κατηγορούμενες, αλλά αθώωναν πολλούς και για αυτό το λόγο επιμένω και λέω ότι ασκήθηκαν επιλεκτικές διώξεις. Στη δημοσιότητα δόθηκαν μόνο όσα ήθελαν και αυτά παραποιημένα για να κατηγορήσουν αυτούς που ήθελαν. Με την πείρα που απέκτησα μετά την έναρξη της περιπέτειας μου, η όποια ήρθε από τις υποκλοπές, οι νομικοί λένε ότι το καθεστώς των υποκλοπών είναι παράνομο ακόμη κι αν στηρίζεται σε μια σαθρή διάταξη και κακώς εφαρμοσμένη.

Παρ' όλα αυτά, η επιλογή των συνομιλιών, ο τρόπος αξιοποίησης τους και γενικότερα η κοπτοραπτική που έγινε είναι δυνατόν να αμβλύνουν ή να οξύνουν τις εντυπώσεις και να αλλοιώσουν το νόημα της συνομιλίας. Επίσης η αποτύπωση προφορικού λόγου σε γραπτό δεν είναι εφικτή αν θέλει κάποιος τα πραγματικά νοήματα. Πρέπει να συνυπολογίσετε ότι στις συνομιλίες μας δεν είμαστε ακαδημαϊκοί, αλλά επιχειρηματίες και άνθρωποι του ποδοσφαίρου και της καθημερινότητας. Πρέπει να γνωρίζετε ακόμα ότι αυτοί που συνέταξαν το κατηγορητήριο δεν είχαν γνώση από αθλητικά και υπήρξαν μεγάλες παρερμηνείες".

Keywords
Τυχαία Θέματα