Ολυμπιακός: Ο Καρεμπέ ήταν από τους πρώτους που το πίστεψε, το δήλωσε κατ΄ επανάληψη και δικαιώθηκε

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο στρατηγικός σύμβουλος των "ερυθρόλευκων" Κριστιάν Καρεμπέ ήταν οι πρώτοι που πίστεψαν στη συμμετοχή της πειραϊκής ομάδας σε έναν ευρωπαϊκό

τελικό. Μάλιστα, ο γεννημένος στη Νέα Καληδονία και Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Γαλλίας το 1998 τα τελευταία χρόνια συχνά πυκνά έκανε δηλώσεις στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ σχετικά "με το όνειρο του Ολυμπιακού της συμμετοχής σε έναν ευρωπαϊκό τελικό"

Ο Καρεμπέ, ο οποίος κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία (1998), το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2000) και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών (2001), που σήκωσε δύο Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης (1998, 2000) καθώς και το Διηπειρωτικό Κύπελλο (1998), που έπαιξε επίσης στη Γαλλία (Ναντ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1995) Αγγλία (Μίντλεσμπρο), στην Ιταλία (Σαμπντόρια) και πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού (2002, 2003), άκουσε πολλά για τις κατά καιρούς τοποθετήσεις.

Ο Θρύλος του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου δεν έδωσε σημασία, επέμεινε στις θέσεις του, συνέχισε να τοποθετείται επίσημα και ήρθε το ίδιο το ποδόσφαιρο για να τον δικαιώσει. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πια σε ευρωπαϊκό τελικό και θα επιδιώξει την κατάκτηση του τροπαίου του Conference League απέναντι στη Φιορεντίνα στις 29 Μαϊου στην OPAP Arena.

"Έχουμε το όνειρο συμμετοχής σε έναν ευρωπαϊκό τελικό"

Ο Κριστιάν Καρεμπέ το καλοκαίρι του 2013 ανέλαβε το πόστο του Πρεσβευτή του Ολυμπιακού στη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα και από τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε ακόμη πιο ενεργό ρόλο ως Αθλητικός Διευθυντής των "ερυθρόλευκων", ενώ πλέον ο τίτλος που φέρει είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και Πρέσβης της πειραϊκής ομάδας.

Ας θυμηθούμε, όμως, τι είχε δηλώσει την τελευταία τριετία ο Καρεμπέ (το είχε πράξει και παλαιότερα), σχετικά με τα περί συμμετοχής του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό τελικό.

Στις 15 Μαϊου 2021, ο στρατηγικός σύμβουλος της διοίκησης του Ολυμπιακού μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε επισημάνει: "Κάναμε φέτος ένα σπουδαίο ταξίδι, αν και θέλαμε να περάσουμε την Άρσεναλ. Θέλουμε να πετύχουμε πιο πολλά την επόμενη σεζόν και βήμα βήμα βελτιωνόμαστε. Έχουμε το όνειρο συμμετοχής σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Έχουμε για αυτό ευρωπαϊκά στάνταρ σε κάθε κομμάτι της ομάδας".

Τρεις μήνες μετά, στις 19 Αυγούστου 2021, παραμονές του αγώνα του Ολυμπιακού με την Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα πλέι οφ του Europa League, ο άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, μιλώντας στο Mega, είχε πει: "Στόχος μας είναι η παρουσία μας στον τελικό του Europa League".

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, ο Καρεμπέ σε συνέντευξη του στο γαλλικό AFP ενόψει την πρώτης αναμέτρησης του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Ναντ στη φάση των ομίλων του Europa League, μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει: "Πάντα βάζαμε τον πήχη πολύ ψηλά. Θέλουμε να πάμε στον τελικό αυτού του Europa League και γιατί όχι να τον κερδίσουμε, αυτό είναι ξεκάθαρο".

"Ήταν ένας από τους στόχους του Μαρινάκη η ευρωπαϊκή καταξίωση"

Δύο μήνες αργότερα και, συγκεκριμένα, στις 2 Νοεμβρίου 2022, ο στρατηγικός σύμβουλος του Ολυμπιακού μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο France 3 (Pays de la Loire), είπε πει: "Στον Ολυμπιακό έχουμε ένα φιλόδοξο πρότζεκτ. Εγώ θέλω να πάμε αυτήν την ομάδα σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Πάντα το λέω ακόμα και ας ξέρω ότι ορισμένοι μπορεί να γελάνε ακούγοντάς το ή να γελάνε με την τοποθέτηση αυτή. Όμως αυτή είναι η ιδέα. Για έναν τέτοιο ευρωπαϊκό σύλλογο".

Και στις 15 Μαρτίου 2024, ανήμερα της κλήρωσης του Ολυμπιακού που έφερε στον δρόμο του τη Φενέρμπαχτσε στο Conference League, ο άλλοτε διεθνής Γάλλος μέσος μιλώντας στην Cosmote TV, είχε υποστηρίξει: "Ήταν ένας από τους στόχους του Μαρινάκη η ευρωπαϊκή καταξίωση. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Ελπίζω να κάνουμε τον τελικό έναν κλασσικό ελληνικό τελικό, να βρεθούμε εκεί ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ".

Keywords
Τυχαία Θέματα