Ο... μπελάς της Εφές και το ερωτηματικό της Αρμάνι

Η πρώτη ανάγνωση της κλήρωσης του Top 16 της Εuroleague δικαιολογημένα... βαφτίζει ευνοημένο τον Παναθηναϊκό και δίνει τον τίτλο του άτυχου στον Ολυμπιακό.

Υπάρχει, όμως, και η... ανάποδη ανάγνωση. Το μπασκετικό... κλισέ λέει, άλλωστε, πως στο Top 16 της Euroleague δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι.

Ανεξάρτητα λοιπόν από

το ότι ο Παναθηναϊκός θεωρείται ο ευνοημένος της κλήρωσης, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι ο όμιλός του κρύβει παγίδες.

Αντίθετα, αυτός του Ολυμπιακού είναι ένας ξεκάθαρος όμιλος. Οι ερυθρόλευκοι ξέρουν από τι κινδυνεύουν πριν ακόμη αρχίσουν τα ματς στις 16 Ιανουαρίου. Οι πράσινοι βαδίζουν περισσότερο στα... τυφλά.

Αντικειμενικά, οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού είναι πιο βατοί από αυτούς του Ολυμπιακού, που δεν πρέπει να προβληματίζεται τόσο από την παρουσία της ΤΣΣΚΑ στον όμιλο, καθώς ο μεγάλος... μπελάς είναι αυτός της Εφές.

Η τουρκική ομάδα ήταν ασφαλώς η καλύτερη από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας και θα πρέπει να συνοπολογίσουμε σε αυτό ότι έχει έξτρα κίνητρο να προχωρήσει στη διοργάνωσης, καθώς το Final 4 θα γίνει φέτος στην Κωνσταντινούπολη.

Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός... καθαρίσει τα ματς με τη Γαλατά, θα παίξει δύο τελικούς με την Εφές κι αν καταφέρει να πάρει και το ματς στο ΣΕΦ με την ΤΣΣΚΑ έχει περάσει. Είναι σίγουρα δύσκολο το έργο των ερυθρόλευκων, αλλά χωρίς πολλά ερωτηματικά. Κι αυτό είναι καλό.

Εχω την άποψη πως, αντίθετα, τα πράγματα είναι πιο μπλεγμένα στον πράσινο όμιλο. Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί στον όμιλό του, καθώς η επικεφαλής Φενέρ δεν είναι ομάδα που πείθει ότι μπορεί να κάνει ζημιές στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Οσο για την Ούνικς Καζάν, ασφαλώς και είναι στα μέτρα του Παναθηναϊκού, αλλά οι τέσσερις εκτός έδρας νίκες που έκανε στην πρώτη φάση δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Οι ρώσοι έκαναν... κηδείες σε Γαλατά, Ολίμπια, Πρόκομ και Σιένα! Δεν μπορείς να τους υποτιμήσεις. Οσο για τα ματς στο μακρινό Καζάν, σίγουρα το ταξίδι αυτό δεν θα είναι ευχάριστο για τους πράσινους.

Τέλος, τον όμιλο του Παναθηναϊκού συμπληρώνει η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι και η ομάδα - κλειδί του ομίλου. Σίγουρα, στην πρώτη φάση των ομίλων ήταν απογοητευτική και εξασφάλισε την πρόκριση στο τελευταίο ματς, αλλά με τέτοιο ρόστερ και τον Σκαριόλο στον πάγκο, ποιος μπορεί να την ξεγράψει;

Keywords
Τυχαία Θέματα