ΠΑΟΚ: Πλάνο μέλλοντος ή κινήσεις ανάγκης;

Αρχικά, την πόρτα της εξόδου άνοιξε ο Λεονάρντο. Ακολούθησε ο Ντιέγκο Αρίας και σήμερα (28/12) ήταν η σειρά του Τζουλιάνο Σπαντάσιο. Από τις τελευταίες δύο λύσεις συνεργασίας, ο ΠΑΟΚ θα γλιτώσει περί των 600.000 ευρώ, ενώ τα οικονομικά οφέλη από το διαζύγιο με τον Λεονάρντο είναι πολύ μικρά, βάσει της συμφωνίας. Την ίδια ώρα, σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα του Πάμπλο Κοντρέρας με τους Χιλιανούς να τονίζουν δεδομένη συμφωνία

με τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό και με τον ΠΑΟΚ να τον περιμένει στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει μαζί του.

Επί των αγωνιστικών ζητημάτων, ο Θόδωρος Ζαγοράκης (στη πρόσφατη συνέντευξη Τύπου) απέφυγε να μιλήσει, προαναγγέλλοντας την επίσημη τοποθέτηση των Παντελή Κωνσταντινίδη, Ζήση Βρύζα. Η τελευταία ενδέχεται να γίνει την Παρασκευή (30/12), ακόμη όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί η συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου. Το βέβαιο είναι ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ την περιμένουν με αγωνία και ανυπομονησία. Δεν ήταν τυχαία εξάλλου η παρουσία αρκετών οπαδών της ομάδας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (26/12) στα γραφεία της Τούμπας, όταν διάβασαν περί οριστικής αποχώρησης του Πάμπλο Κοντρέρας. Και είναι λογικό να θέλουν να μάθουν το ακριβές πλάνο της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Στη παρούσα φάση, ξέρουν ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ακολουθήσει πολιτική εξυγίανσης, δίχως να γνωρίζουν όμως, τι περιλαμβάνει. Για παράδειγμα, η ξεκάθαρη πρόθεση των ανθρώπων της ομάδας να "ξεφορτωθούν" μερικά από τα μεγάλα συμβόλαια εντάσσεται σε ένα πλάνο ή πρόκειται για κινήσεις ανάγκης που αποσκοπούν στην βελτίωση της οικονομικής θέσης της ΠΑΕ, πριν οι παράγοντες της τελευταίας βρεθούν απέναντι στη πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ; Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις τρεις ελληνικές ομάδες (Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι οι άλλες δύο) που έλαβαν "ραβασάκι" από την επιτροπή financial fair play της ΟΥΕΦΑ.

Στο μεταξύ, εντός των επόμενων ωρών θα γίνει συνάντηση μεταξύ του Ζήση Βρύζα με τον Λάσλο Μπόλονι ούτως ώστε να μιλήσουν τόσο για παίκτες από το υπάρχον ρόστερ, όσο και για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους. Ο Βρύζας βρέθηκε για λίγες ώρες στο Μιλάνο όπου είχε επαφή με διάφορους ατζέντηδες με απώτερο σκοπό να μάθει τι περιλαμβάνει η αγορά, ενδεχομένως όμως και να διαπιστώσει αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες για παίκτες του ΠΑΟΚ όπως ο Βιεϊρίνια κι ο Σαλπιγγίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα