Ιστορικό διπλό, παλικαρίσια πρόκριση

"Διπλό μέσα στο Λονδίνο ΠΑΟΚ ολέ" φώναζαν 2.000 φίλαθλοί του στου Γουάιτ Χαρτ Λέιν -και άλλοι τόσοι περίπου εκτός γηπέδου- και οι παίκτες του Μπόλονι έκαναν το όνειρο πραγματικότητα. Με συγκλονιστική εμφάνιση και με παίκτη λιγότερο από το 38' (αποβολή Σταφυλίδη και πέναλτι-γκολ του Μόντριτς) ο Δικέφαλος του Βορρά διαφύλαξε τα τέρματα των Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη (ασίτ του Γεωργιάδη και τα δύο) και

νικώντας στην Αγγλία την Τότεναμ με 2-1 εξασφάλισε την πρόκρισή του στους "32" του Europa League. Ιστορική η νίκη, μόλις η δεύτερη ελληνικής ομάδας στην Αγγλία.

Τί Χάιμπουρι, τί Γουάιτ Χαρτ Λέιν...
Δεκατέσσερα χρόνια μετά τον... άθλο του Χάιμπουρι ο ΠΑΟΚ έμμελε να γράψει ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία σε γήπεδο του Βόρειου Λονδίνου. Τη σκυτάλη από τους Βρύζα, Ζαγοράκη, Τουρσουνίδη και Φραντζέσκο έλαβαν οι εκπληκτικοί Σαπλιγγίδης, Αθανασιάδης, Γκαρσία, που με άξιους συμπαραστάτες τους Γεωργιάδη, Λαζάρ και Φωτάκη, έριξαν στο καναβάτσο την ομάδα του Ρέντναπ, που πλέον κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό.

Ιδανικό ξεκίνημα με Σάλπι, Κλάους
Παρότι ο Ρέντναπ αυτή τη φορά χρησιμοποίησε πολλούς βασικούς, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά. Μπαίνοντας αποφασιστικά στο ματς, οι παίκτες του Μπόλονι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5' με κεφαλιά του Σαλπιγγίδη και στο 13' διπλασίασαν τα τέρματα με τον Αθανασιάδη. Καταλυτική η συμμετοχή του Γεωργιάδη, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν τα δύο γκολ (εξαιρετική η κάθετη του Γκαρσία στο δεύτερο).

Μία απόφαση άλλαξε όλη την εικόνα
Οι άγγλοι αιφνιδιάστηκαν, δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και ο ΠΑΟΚ, που ήλεγχε απόλυτα, έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ με τον Φωτάκη. Στο 38' όμως άλλαξε όλη η εικόνα, καθώς ο διαιτητής Νίχαουζ καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Σταφυλίδη (δεν φάνηκε να ήταν) και απέβαλλε τον 17χρονο ακραίο μπακ. Ο Μόντριτς νίκησε τον Χαλκιά, μείωσε και εκεί ξεκίνησε ο γολγοθάς του Δικεφάλου.

Αντεξε στην πίεση
Με αριθμητικό πλεονέκτημα, η Τότεναμ άρχισε να ανεβάζει στροφές στην επανάληψη και οι θεσσαλονικείς κλείστηκαν στο καβούκι τους. Οι άγγλοι είχαν μεταφέρει όλο το ματς έξω από την περιοχή του Χαλκιά. Δημιούργησαν ευκαιρίες, πέτυχαν δύο γκολ, τα οποία ακυρώθηκαν ορθώς (το ένα για οφσάιντ, το άλλο για φάουλ στον Κοντρέρας), αλλά ο ΠΑΟΚ κρατούσε. Στο δεύτερο μάλιστα ο Μπόλονι έχασε τον χιλιανό, που είχε σώσει στη γραμμή, με τραυματισμό από το σκληρό μαρκάρισμα του Ντεφό και ο Τσιρίλο πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας.

Στους "32" για δεύτερη διαδοχική χρονιά
Οσο το ματς όδευε στο τέλος, κάθε λεπτό έμοιαζε με αιώνα, αλλά παρά την πίεση της Τότεναμ, η αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου λειτούργησε άψογα και ο Χαλκιάς στάθηκε στο ύψος του. Με απίστευτα ψυχικά αποθέματα, οι παίκτες του Μπόλονι κράτησαν τον Μπέιλ και την παρέα του μακριά από το γκολ, πήραν το τεράστιο διπλό και πανηγύρισαν παλικαρίσια πρόκριση στις "32" καλύτερες ομάδες του Europa League για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα