MotoGP: Η Suzuki ανακοίνωσε την προσωρινή αποχώρησή της ως το 2014

Η Suzuki ανακοίνωσε τη διακοπή του προγράμματός της στο MotoGP για τα επόμενα δύο χρόνια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 2014.

Εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η ιαπωνική εταιρία επικαλέστηκε το άσχημο οικονομικό κλίμα που επικρατεί διεθνώς.

Suzuki

Motor Corporation έχει αποφασίσει να διακόψει προσωρινά τη συμμετοχή της στο MotoGP από το 2012", ανέφερε η ανακοίνωση που ήρθε την Παρασκευή (18/11).

"Αυτή η επιλογή έγινε για να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες που προκλήθηκαν κυρίως από την παρατεταμένη ύφεση σε αναπτυγμένες χώρες, μια ιστορική ανατίμηση του ιαπωνικού Γεν και επαναλαμβανόμενες φυσικές καταστροφές.

"Εχοντας στο μυαλό την επιστροφή στο MotoGP το 2014, η Suzuki θα επικεντρωθεί τώρα στην ανάπτυξη μιας ανταγωνιστικής νέας αγωνιστικής μοτοσικλέτας για αυτή την κατηγορία".

Η Suzuki μείωσε φέτος τη συμμετοχή της σε μόνο μία μοτοσικλέτα, ενώ σε αντίθεση με τις Honda, Yamaha και Ducati, δεν είχε κάνει καθόλου δοκιμές με μηχανή 1.000cc.

Παρότι κάποια στιγμή έμοιαζε ισχυρό το σενάριο ότι θα ξεκινούσε το 2012 με την παλιά 800άρα, για να χρησιμοποιήσει την καινούργια μοτοσικλέτα κατά τη διάρκεια της σεζόν, η τελική απόφαση ήταν η αποχώρηση.

Η Suzuki δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστική εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ πρόσφατα είχε αφήσει ελεύθερο τον μοναδικό της αναβάτη, Αλβαρο Μπαουτίστα, ο οποίος στη συνέχεια υπέγραψε με την Gresini Honda.

Keywords
Τυχαία Θέματα