«Ώρα μηδέν για την αγορά Πληροφορικής & Επικοινωνιών»

Εκπρόσωποι επιχειρήσεων, στελέχη του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις θεματικές ενότητες του 13ο Greek ICT Forum.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ρογκάλας, Government, Wireline, & Networked Enterprise Account Manager της Ericsson Hellas,

συμμετείχε ως ομιλητής στη δεύτερη θεματική ενότητα του Συνεδρίου, που αφορούσε στην παρουσίαση «καλών πρακτικών» εφαρμογής Ψηφιακών Τεχνολογιών στις Επιχειρήσεις και στη Δημόσια Διοίκης, καθώς και σε κατευθύνσεις αξιοποίησης των ψηφιακών υποδομών. Ο ίδιος τόνισε το σημαντικό ρόλο που παίζουν η ταχύτητα υλοποίησης και οι συνέργειες στα έργα ΤΠΕ.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην παρούσα κοινωνική και οικονομική συγκυρία, απαιτούνται Έργα ΤΠΕ με άμεση συμβολή στην ανάκαμψη από την κρίση, την επιστροφή στην πραγματική οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη. Τα Έργα ΤΠΕ, όπως το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο ΟΑΣΑ, η Τηλεματική, η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και τα Δημόσια Ευρυζωνικά Δίκτυα (ΜΑΝ, ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, Υποδομές σε Αγροτικές Περιοχές και FTTH) απαιτούν σχεδιασμό με γνώμονα την εφικτή χρηματοδότηση, την ταχύτητα υλοποίησης και τις συνέργειες ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα και η συνέχεια των έργων αυτών στο νέο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο της Ελλάδας».


Το Συνέδριο έχει χαρακτηριστεί ως το «σημείο αναφοράς» του τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ/ICT) και συγκέντρωσε για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον υψηλών αξιωματούχων της Ελληνικής Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, στελεχών πολυεθνικών και τοπικών εταιρειών, υπεύθυνων Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων καθώς και εκπροσώπων των Μέσων ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα