Το 80% των marketers ποντάρει στη δημιουργικότητα

Οι marketers εστιάζουν περισσότερο στην ποιότητα του δημιουργικού, στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικά συγκυρίας, οπότε το να ξεχωρίσει κανείς είναι πιο σημαντικό παρά ποτέ.

Συγκεκριμένα, 80% των 1.300 marketers (από brands) που συμμετείχαν στην έρευνα του διεθνούς τίτλου Marketing Week «Language of Effectiveness», που διεξήχθη με την υποστήριξη της Kantar, πιστεύουν ότι η δημιουργική αποτελεσματικότητα είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς παράγοντες σε μια καμπάνια, με το 14,2% να την χαρακτηρίζει την πιο επιδραστική και μόνο το 3,2% να θεωρεί ότι δεν έχει καμία απολύτως επιρροή.

Η

σημασία που δίνουν οι marketers στην ποιότητα του δημιουργικού αυξάνεται επίσης. Το 60,8% δήλωσε ότι εστίασε περισσότερο στο δημιουργικό τη χρονιά που πέρασε, με το 19,5% να χαρακτηρίζει την αύξηση σημαντική. Μόνο το 8,9% δηλώνει ότι η εστίαση στην ποιότητα του δημιουργικού μειώθηκε το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, η αύξηση αφορά όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως τύπου.

Έτσι και οι B2B αλλά και οι B2C εταιρείες δείχνουν να πιστεύουν ότι η δημιουργική αποτελεσματικότητα είναι ένας επιδραστικός παράγοντας για την επιτυχία.

(Πηγή: marektingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα