H Google ζητά από το AI industry την επιβολή content ethics

Η Google κάλεσε, την περασμένη Παρασκευή, το industry του διαδικτύου και του AI να συμβάλλουν στη δημιουργία πρόσθετων πρωτοκόλλων και standards για τον έλεγχο του περιεχομένου που σχετίζεται με το AI.

Η πρωτοβουλία αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία ότι το AI μπορεί να αξιοποιήσει δεδομένα από το διαδίκτυο με έναν νέο τρόπο, εγείροντας ηθικές προκλήσεις, όπως δίκαιη χρήση, προστασία της ιδιωτικότητας και προκατάληψη, καθώς και άλλες τυχόν απρόβλεπτες συνέπειες. Δεδομένα από όλο το φάσμα του διαδικτύου χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση

LLMs, προκαλώντας ερωτήματα για το πόσα και τι είδους δεδομένα και περιεχόμενο μπορούν να χρησιμοποιηθούν προτού παραβιαστούν τα πνευματικά δικαιώματα.

Η Google καλεί publishers, ακαδημαϊκούς, ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών και AI developers σε δημόσιο διάλογο για τη ανάπτυξη πρωτοκόλλων και ηθικών κανόνων, οργανώνοντάς τον και λειτουργώντας ως hub και διαδίδοντας τις πληροφορίες κατά τη διάρκειά του. «Είναι ώρα οι κοινότητες του διαδικτύου και του AI να διερευνήσουν πρόσθετα machine-readable μέσα για τις επιλογές και τον έλεγχο από τους web publishers αναδυόμενων περιπτώσεων AI και research», δήλωσε η Danielle Romain, Vice President of Trust, Google.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα