Επιχειρηματική αναδιάρθρωση για τη Bentley Motors

Η Bentley Motors θέτει τη στρατηγική Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης (Δ&Σ) στον πυρήνα της εταιρείας με μια νέα και διευρυμένη ομάδα με απευθείας γραμμή αναφοράς στον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Η Δ&Σ δεν είναι, πλέον, αποκλειστική ευθύνη του Ανθρώπινου Δυναμικού αλλά εντάσσεται ως σύνθετη λειτουργία στο τμήμα Επικοινωνίας, υπό την κοινή ηγεσία του Adrian Hallmark, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και της Dr. Karen Lange, Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου για το ανθρώπινο δυναμικό.

Η αναδιάρθρωση

στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της στρατηγικής Δ&Σ πέντε πυλώνων της Bentley, η οποία επικεντρώνεται στην προσέγγιση, την αναζήτηση προσωπικού, τον σχεδιασμό διαδοχής εργαζομένων, την κουλτούρα και την ανάπτυξη.

Το «κλειδί» για αυτή τη στρατηγική είναι η δημιουργία «δικτύων διαφορετικότητας» ανάμεσα στους εργαζόμενους, καλύπτοντας πτυχές της διαφορετικότητας, με σχεδόν 500 συναδέλφους που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 10% του εργατικού δυναμικού. Τέλος, η Bentley έχει θέσει στόχο την αύξηση της διαφορετικότητας σε διοικητικές θέσεις στο 30% το 2025.

Keywords
Τυχαία Θέματα