Οι φακοί AR του Snap διαθέσιμοι στο Teams

Νέα συνεργασία με το Snapchat ξεκίνησε η Microsoft, εισάγοντας τους φακούς επαυξημένης πραγματικότητας (AR) του Snap στο Teams. Από την Μεγάλη Δευτέρα, οι χρήστες του Teams έχουν στη διάθεσή τους νέα εικονικά backgrounds αλλά και εικονικά «αξεσουάρ».

Κατά τη διάρκεια των meetings, οι χρήστες του Teams έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 26 διαφορετικούς φακούς, οι οποίοι θα μετατρέψουν το background

τους σε ηφαιστειακό ή χιονισμένο τοπίο, ανάλογα με τη διάθεση. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν ένα κοτόπουλο στο κεφάλι τους, ένα λούτρινο αρκουδάκι που τους αγκαλιάζει, γυαλιά ή αυτιά γάτας.

Οι συγκεκριμένες δυνατότητες εισάγονται για να κάνουν τα meetings πιο ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά, ενώ δεν απαιτούν κατέβασμα. Είναι διαθέσιμα στο «Video effects» κάτω από το tab «Snapchat». «Δεδομένου ότι το AR χρησιμοποιεί κάμερες, αισθητήρες και οθόνες, οι οποίες είναι ήδη ενσωματωμένες στη τηλεδιάσκεψη, ταιριάζει τέλεια στο Teams», επεσήμανε η Microsoft σε πρόσφατη δήλωση.

Το Snap πρόσθεσε ότι η ενσωμάτωση δημιουργήθηκε μέσω του SDK της πλατφόρμας, που ονομάζεται Camera Kit, το οποίο επιτρέπει σε συνεργάτες όπως η Microsoft να αξιοποιήσουν την τεχνολογία AR του Snap στις δικές τους εφαρμογές και ιστότοπους.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα