Το CEO Clubs Greece ανέλυσε το χάσμα 4 γενεών στον επαγγελματικό χώρο

Το πρώτο για το 2023 Forum του CEO Clubs Greece, υπό τον τίτλο «The Big Life Questions, through the Eyes of Four Generations», πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου στο Grand Hyatt Athens. Φέτος, στο Forum

συμμετείχαν περισσότεροι από 270 CEOs και διευθυντές μεγάλων ελληνικών εταιρειών, και αποτυπώθηκαν και αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά και οι νοοτροπίες των τεσσάρων γενεών που συνυπάρχουν στον εργασιακό χώρο – Baby boomers, Gen-x, Millennials, και Gen-Z – αλλά αναζητήθηκαν μέσω δημιουργικού διαλόγου και τα σημεία εκείνα τα οποία θα γεφυρώσουν τις όποιες διαφορές και θα ενδυναμώσουν τις ομοιότητες.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η Δρ. Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών της ΔιαΝΕΟσις, παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε ο οργανισμός με θέμα «Τί πιστεύουν οι νέοι στην Ελλάδα σήμερα;». Τη σκυτάλη πήρε η Ξένια Κούρτογλου, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Focus Bari, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Το χάσμα γενεών στον επαγγελματικό χώρο στην Ελλάδα σήμερα» που διενεργήθηκε αποκλειστικά για τους σκοπούς του Forum.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος περιλάμβανε συζήτηση ανάμεσα σε τέσσερα πάνελ, το κάθε ένα από τα οποία αποτελείτο από εκπροσώπους της αντίστοιχης γενιάς – ηλικιακής ομάδας. Στο τρίτο μέρος του προγράμματος, ο Andy Habermacher, ιδρυτής της Leading Brains και ένας από τους κορυφαίους ειδήμονες στην Ευρώπη σε θέματα νευροηγεσίας (neuroleadership), ανέλυσε τα πρότυπα ανάπτυξης (growth patterns) σε κάθε γενεά, το χάσμα που αναπόφευκτα δημιουργείται και τους τρόπους που μπορεί το χάσμα αυτό να γεφυρωθεί μέσω μικρών αναδιαμορφώσεων στη νοοτροπία και στον τρόπο σκέψης μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα