H Ascential, ιδιοκτήτρια των Cannes Lions, «χωρίζεται» στα δύο

Η Ascential, η βρετανική εταιρεία-ιδιοκτήτρια των Cannes Lions, δήλωσε στους επενδυτές ότι σχεδιάζει να «χωριστεί» στα δύο και να αποσχίσει την επιχείρηση ψηφιακού εμπορίου της, σε ξεχωριστή εταιρεία στις ΗΠΑ. Ο Duncan Painter, Chief Executive της Ascential,

ο οποίος εισήγαγε την εταιρεία στο βρετανικό χρηματιστήριο το 2016, θα γίνει CEO της επιχείρησης ψηφιακού εμπορίου.

Ο Scott Forbes, Πρόεδρος της Ascential, θα αναλάβει επίσης την προεδρία της επιχείρησης ψηφιακού εμπορίου. Ο Phil Thomas, ο οποίος επιβλέπει ήδη τα Cannes Lions ως Διευθύνων Σύμβουλος της Ascential Intelligence and Events, θα διαδεχθεί τον Painter και θα γίνει CEO της Ascential. Η Rita Clifton διαδέχεται τον Forbes στην προεδρία της Ascential.

O διαχωρισμός της ετιαρείας είναι το αποτέλεσμα μιας στρατηγικής αναθεώρησης, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022. Σύμφωνα με το ΔΣ, είναι λογικό να διαχωριστούν τα περιουσιακά της στοιχεία, καθώς είναι «μια σειρά από αλληλοεξαρτώμενες συναλλαγές», οι οποίες θα «τοποθετήσουν καλύτερα κάθε επιχείρηση ώστε να επιτύχει ανεξάρτητα τις αναπτυξιακές φιλοδοξίες της, υλοποιώντας την καλύτερη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους».

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ascential,Cannes Lions