Σκληρή πολιτική

Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα έως και 30.000 ευρώ θα είναι αντιμέτωποι από τη Δευτέρα οι ιδιοκτήτες ζώων στην Αθήνα, στην περίπτωση που παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

Έτσι αν το ζώο λερώνει πεζοδρόμια και πάρκα, αν σκάβει το πράσινο, αν κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, αν δεν είναι εμβολιασμένο, αν κακοποιείται, τότε οι ιδιοκτήτες του δεν θα μένουν ατιμώρητοι.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική έξοδος. Δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία,

να γίνει δηλαδή συνείδηση στους δημότες - ιδιοκτήτες ζώων, η ανάγκη να σέβονται τα ζώα, το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Στην αρχή, πρόσθεσε, θα γίνονται συστάσεις, αλλά αν κάποιος δεν υπακούσει ή αδιαφορήσει, τότε θα δίνονται πρόστιμα, ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε ότι «ξεκινάει μια προσπάθεια για την αναβάθμιση του πολιτισμού, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θέμα πολιτισμού».

Τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και θα φτάνουν μέχρι τις 30 χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού των ζώων.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν να παρεμβαίνουν ακόμη και σε καταγγελία για σκύλο που έχει εγκαταλειφθεί σε μπαλκόνι, ενώ θα γίνονται έλεγχοι και σε pet shops, διευκρίνησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου της Αθήνας Άγγελος Αντωνόπουλος.

Μάλιστα, για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης σκύλων και γατών που παραβαίνουν τους κανόνες ευζωίας, ασφάλειας και κτηνιατρικής φροντίδας των προς πώληση ζώων προβλέπεται ακόμη και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα