Γαλλία: Νέο σκάνδαλο

Βαθαίνει η κρίση στη Γαλλία, καθώς μετά το σκάνδαλο Καουζάκ, η εφημερίδα Λε Μοντ έρχεται σήμερα να αποκαλύψει πως ο επικεφαλής των οικονομικών της προεκλογικής περιόδου του προέδρου Ολάντ είναι μέτοχος υπεράκτιας εταιρίας στα νησιά Κέιμαν.

Πρόκειται για τον 59χρονο Ζαν-Ζακ Οζιέ, επιχειρηματία, στον τομέα των εκδόσεων, ο οποίος ήταν ο ταμίας του Φρανσουά Ολάντ στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο επιχειρηματίας είδε το όνομά του να φιγουράρει στη Λε Μοντ, η οποία συμμετείχε στην επεξεργασία

πληροφοριών για οφσόρ εταιρείες από την International Consortium of Investigative Journalists (ICII).

Ο Οζιέ, με βάση τα στοιχεία, φαίνεται είναι μέτοχος της εταιρείας Bookstores Limited, που ιδρύθηκε το 2005 από διάφορους μετόχους, στα νησιά Κέιμαν.

Ο επιχειρηματίας, με κάποια αμηχανία, αναφέρει το δημοσίευμα, επιβεβαιώνει τα γεγονότα, αλλά δηλώνει ότι δεν υπάρχει προσωπικός του τραπεζικός λογαριασμός, ή προσωπική του επένδυση στα νησιά Κέιμαν. «Έχω επενδύσει», δηλώνει, «στην εταιρεία μέσω της θυγατρικής Eurane στην Κίνα, Concorde Capital Limited, μια εταιρεία συμμετοχών που διαχειρίζεται όλες τις κινεζικές υποθέσεις μου», προσθέτει ο άνθρωπος που βρέθηκε πολύ κοντά στον αρχηγό του γαλλικού κράτους. Και καταλήγει: «Οι επενδύσεις στην Bookstores Limited εμφανίζονται στον ισολογισμό της θυγατρικής. Αυτό δεν είναι παράνομο».

Keywords
Τυχαία Θέματα