στον Άκη

Άμεση ήταν η απάντηση της Έδρας στην απόφαση του 'Ακη Τσοχατζόπουλου να αποχωρήσει από τη δίκη εως ότου κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM1.

Λίγο πριν φύγει απο την αίθουσα ο πρώην υπουργός, ο πρόεδρος του είπε:

«Επισημαίνω αυτό είναι ένα ποινικό δικαστήριο και εδώ μας ενδιαφέρουν μόνο τα ποινικά στοιχεία αυτής της απόφασης. Είμαστε μόλις στον πρώτο μάρτυρα. Αφήστε να γίνει

η διαδικασία και θα τα δούμε. Δεν υπάρχουν εδώ σκιές. Όποιος είναι αθώος θα πάει στο καλό και όποιος είναι ένοχος θα πληρώσει το τίμημα».

Η τακτική εισαγγελέας κ. Αδειλίνη ανέφερε οτι είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου να αποχωρήσει από τη διαδικασία, ενώ επεσήμανε οτι αντικείμενο της υπόθεσης είναι ενα σκάνδαλο διαφθοράς και έτσι ο κόσμος «θα περίμενε απο τον υπουργό του να στηθεί απέναντι στο δικαστήριο και να αντικρούσει τις κατηγορίες και να πει οτι είναι αθώος».

Και ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ.Παναγιωτοπουλος είπε ότι είναι δικαίωμα του κ. Τσοχατζόπουλου να αποχωρήσει, ωστόσο συμπλήρωσε:

«Είναι δικαίωμά του να αποχωρήσει. Αλλά ο κατηγορούμενος υποχρεούται να παραμείνει και να ακούσει τους μάρτυρες, την πολιτική αγωγή, έστω και εάν βάλει ωτοασπίδες στα αυτιά του, έστω και εάν λύνει σταυρόλεξα, είναι απαραίτητη η παρουσία του εδώ».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση του μάρτυρα Παναγιώτη Βλάχου, στελέχους ΦΑΕΕ, συμβούλου του ανακριτή σε οικονομικά θέματα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα