O Dotcom ξανακτυπά

Με μηνύσεις κατά του Facebook, της Google και του Twitter απειλεί ο ιδρυτής της ιστοσελίδας κοινοποίησης αρχείων Megaupload Κιμ Ντότκομ.

Όπως υποστηρίζει, είναι ο εφευρέτης του συστήματος ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, μιας μεθόδου που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το σχόλιο του Ντόκομ ήρθε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση από το Twitter

ότι, υιοθέτησε τη συγκεκριμένη μέθοδο για τα μέλη του.

Ο Ντότκομ, ο οποίος κινδυνεύει να δικαστεί στις ΗΠΑ για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, είδε την ιστοσελίδα του να κλείνει από τους εισαγγελείς των ΗΠΑ με την κατηγορία της διευκόλυνσης και της προαγωγής της πειρατείας στο διαδίκτυο.

Σήμερα επιδιώκοντας την έκδοσή του στις ΗΠΑ από τη Νέα Ζηλανδία, όπου ζει ελεύθερος με αναστολή, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι κέρδισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που παραγωγοί ταινιών και συνθέτες τραγουδιών έχασαν περίπου 500 εκατ. δολάρια από τα χαμένα έσοδα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Μετά την εξέλιξη του Megaupload.com ο Ντότκομ εγκαινίασε το «Mega».

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Wired, ο Ντότκομ κέρδισε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2000, για μία μέθοδο που εφαρμόζεται σε συστήματα μετάδοσης δεδομένων με έναν αριθμό έγκρισης της συναλλαγής ή έναν συγκρίσιμο κωδικό πρόσβασης.

Ο ίδιος σχολίασε στο Twitter: «Μαζική παραβίαση IP από εταιρείες των ΗΠΑ. Καινοτομία μου. Ευρεσιτεχνία μου». Και πρόσθεσε: «Είμαι ένας καινοτόμος. Δεν είμαι εγκληματίας».

Ο Ντότκομ ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και μάχεται της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στόχος του είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εταιρίες να τον βοηθήσουν να πληρώσει την υπεράσπισή του καθώς και τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τα περιουσιακά του στοιχεία, που έχουν κατασχεθεί από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα