Σλοβενία: Παραδόθηκε η Χίλντα Τόβσακ

Η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας της Σλοβενίας, Χίλντα Τόβσακ, την οποία καταζητούσαν οι αστυνομικές αρχές εδώ και μία εβδομάδα παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της γενέτειράς της, Μίσλινια και συνελήφθη.

Η 62χρονη Χίλντα Τόβσακ οδηγήθηκε τα ξημερώματα στις φυλακές της πόλης Τσέλιε, ανέφερε η διευθύντρια των φυλακών, Εντίτα Μέγιατς στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

Ο
συνήγορος της Χίλντα Τόβσακ, Μπόρις Καντούτι δήλωσε στο STA ότι η πελάτης του αποφάσισε ότι ήταν καλύτερο να παραδοθεί στην αστυνομία και ότι η ίδια και οι συγγενείς της του ζήτησαν να επικοινωνήσει με το Εθνικό Γραφείο Ερευνών.

Η Χίλντα Τόβσακ, η οποία έχει καταδικαστεί για δύο υποθέσεις και διεξάγονται έρευνες σε βάρος της για αρκετές άλλες, εξαφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή, όπου ήταν κρατούμενη ως ύποπτη για δωροδοκία κατά την απασχόληση εργατών στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο TES στο Σοστάνι.

Η 62χρονη αφέθηκε ελεύθερη, επειδή ο αρμόδιος εισαγγελέας μετέτρεψε τις κατηγορίες σε βάρος της σε ηπιότερης μορφής αδίκημα.

Η εξαφάνιση της πρώην επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας Vegrad που έχει χρεοκοπήσει προκάλεσε κατακραυγή στη χώρα και πυροδότησε διάφορα σενάρια για το πού μπορεί να βρίσκεται.

Η αστυνομία έλεγξε διάφορα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι εθεάθη στο Πόρτοροζ και στο Ζάγκρεμπ και ορισμένα ΜΜΕ έκαναν λόγο για πιθανή διαφυγή της στις ΗΠΑ ή στην Κένυα.

Χθες, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η καταζητούμενη μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη Σλοβενία.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της, η Χίλντα Τόβσακ θα αρχίσει να εκτίει την ποινή φυλάκισης 14 μηνών για την υπόθεση «Καθαρό Φτυάρι» μαζί άλλους δύο βαρόνους του κατασκευαστικού κλάδου που κρίθηκαν ένοχοι για διαφθορά στο έργο κατασκευής πύργου ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνας.

Η ποινή επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τον περασμένο Μάρτιο, αλλά το δικαστήριο της Λιουμπλιάνας εξέδωσε κλήση για να αρχίσει η Χίλντα Τόβσακ να εκτίει την ποινή φυλάκισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα