Απεργία τη Μ. Τετάρτη

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα εορταστεί και η φετινή Πρωτομαγιά, την Μ. Τετάρτη, καθώς στις 11 το πρωί στην πλ. Κλαυθμώνος προγραμματίζεται το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

ζητούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και την αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που κατήργησαν τα μνημόνια.

Ζητούν, επίσης, τον τερματισμό της λιτότητας και της επιβολής νέων φόρων καθώς και τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Δεν θα εκτελούνται δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών καθώς τα πλοία θα μείνου δεμένα στα λιμάνια από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Μ. Τετάρτης, ενώ δεν θα γίνουν τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Ως εκ τούτου δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Μετρό από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο. Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στο Μετρό έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9πμ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλούν τα μέλη τους να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς σε όλες της πόλεις της χώρας, διεκδικώντας την ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών και των επιπτώσεων στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα εργασιακά δικαιώματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα