Ο Σ. Κοντονής στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Σταύρος Κοντονής, μίλησε στις 29/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την εικόνα της κυβέρνησης:

«Η εικόνα της κυβέρνησης, ιδίως την τελευταία εβδομάδα μοιάζει με παιδική χαρά. Υπουργοί που διαφωνούν δημόσια με διατάξεις οι οποίες εμπεριέχονταν στο νομοθέτημα και τελικά απαλείφθηκαν την τελευταία στιγμή. Υπουργοί που χαρακτήριζαν τις διατάξεις
τερατώδεις, όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε σχέση με εκείνη περί κατάργησης της προσωρινής διαταγής στην διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Υπουργοί που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση μεταξύ τους και ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί. Σας λέω ότι την τελευταία βδομάδα είχαμε δηλώσεις του προέδρου του ΠαΣοΚ περί της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, πράγμα που δεν εγκρίθηκε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αναδιπλωθεί βλέποντας ότι αυτά που έλεγε δεν επρόκειτο να γίνουν αποδεκτά. Και το σημαντικότερο, η ασυνεννοησία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών στην χάραξη κοινής πολιτικής συνιστά κυβερνητικό πρόβλημα ».

Και πρόσθεσε: «Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στα κόμματα ή διάλογος επί διαφωνιών σε μια κυβέρνηση. Ίσα - ίσα. Στα κόμματα είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις, πολλές φορές και διαφορετικές απόψεις, όμως η εικόνα της κυβέρνησης που δόθηκε δια των νομοθετημάτων -το τονίζω αυτό-, δηλαδή δια της εφαρμοστέας κυβερνητικής πολιτικής, ήταν μια εικόνα αλαλούμ, μια εικόνα Βαβέλ.».

* Για το πολυνομοσχέδιο:

«Πρόκειται περί γκεμπελικής κυβερνητικής προπαγάνδας, ότι δήθεν δεν υπήρχαν νέα μέτρα. Υπήρχαν, όπως επέκταση του χαρατσιού Βενιζέλου -που έχουμε συνηθίσει να το λέμε χαράτσι της ΔΕΗ-, το οποίο από 1ης Ιανουαρίου του 2014 θα επεκταθεί και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα...»

Σε άλλο σημείο είπε: «Η αντίδραση της κοινωνίας αυτές τις δύσκολες ώρες, δεν ήταν η αναμενόμενη. Και αυτό το αναγνωρίζουμε ».

Δημοσιογράφος: Φταίει η κοινωνία σε αυτό;

Σ. Κοντονής: «Νομίζω ότι υπάρχει καθίζηση του μαζικού κινήματος και βεβαίως, πρέπει να δούμε τις ευθύνες και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δηλαδή με ποιον τρόπο καλούμε και ενεργοποιούμε τον λαϊκό παράγοντα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα