Σήμερα τα γενέθλια του Σόιμπλε

Κλείνει σήμερα τα 70 χρόνια του ο άνθρωπος που τα τελευταία 40 χρόνια ασχολείται ενεργά στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας και έχει συνδέσει την πολυετή καριέρα του με την δημοσιονομική τάξη εντός και εκτός της Γερμανίας.

Εν συντομία να αναφέρουμε ότι η ζωή του χωρίζεται στα δυο αφού τον Οκτώβριο του 1990 δυο πυροβολισμοί σε κομματική εκδήλωση ενάντιων του τον καθήλωσαν στο αναπηρικό καροτσάκι.

Τότε ήταν 48 ετών και ανάπηρος από τη μέση και κάτω. Με σιδερένια πειθαρχία όμως επιστρέφει λίγες μόνο εβδομάδες αργότερα στην πολιτική παρά τις προτροπές για να εγκαταλείψει την

πολιτική.

Πατέρας τεσσάρων παιδιών αυστηρός στην προσωπική του ζωή συχνά αναφέρει ότι μετά το «ατύχημά του «Έμαθα ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει και να τα βγάλει πέρα με δεδομένα, τα οποία δεν φανταζόταν παλιότερα. Έχουμε την ικανότητα να προσαρμοζόμαστε».

Τέλος να αναφέρουμε ότι, στη μεγαλύτερη επιθυμία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να εκλεγεί Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, στέκονται εμπόδιο το 2004 οι Φιλελεύθεροι.

Η συγκυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών επαναφέρει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργικό συμβούλιο.

Το 2009 η καγκελάριος Μέρκελ του προτείνει το υπουργείο Οικονομικών. «Θα πρέπει να γνωρίζει τι κάνει η καγκελάριος», δηλώνει τότε λακωνικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαι ένας αφοσιωμένος άνθρωπος. Δεν είμαι ωστόσο ιδιαίτερα εύκολος. Στην ηλικία που βρίσκομαι δεν είναι εύκολο να με κάνεις ό τι θέλεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα