Ο Δήμαρχος Λάρνακας τίμησε τρεις ναυαγοσώστες

17:13 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τιμητική εκδήλωση στην οποία βραβεύτηκαν τρεις ναυαγοσώστες, οι οποίοι εφαρμόζοντας με επιτυχία πλήρη καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, έσωσαν από βέβαιο θάνατο κολυμβήτρια, η οποία υπέστη ανακοπή καρδίας τον περασμένο Ιούλιο, στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα, διοργάνωσε σήμερα το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καρδιοπαθών και Φίλων Λάρνακας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο οποίος και παρέδωσε τιμητική πλακέτα στους τρεις ναυαγοσώστες.

Σε σύντομη

ομιλία του, ο κ. Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «ο αλτρουισμός, αυτή η ηθική αρχή που δηλώνει την ανιδιοτελή μέριμνα για τους άλλους, αυτή η συνειδητή άρνηση του ατομικού συμφέροντος προς όφελος του συλλογικού, είναι μια δυσνόητη έννοια για πολλούς. Η θετική πράξη δεν είναι επαρκής. Πάντα υπάρχει η ερώτηση: Γιατί το κάνετε αυτό;  Λες και αυτό που είναι δυσνόητο, είναι αναγκαστικά επικίνδυνο. Η μόνη απάντηση στο λόγο της ύπαρξης του αλτρουισμού είναι η ανάγκη» είπε.

Σήμερα, συνέχισε «βρισκόμαστε εδώ για να βραβεύσουμε και να συγχαρούμε ένα πρότυπο ηθικής τελειότητας και αλτρουισμού. Πρόκειται για τον Προκόπη Γεωργίου, τον ναυαγοσώστη ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο, αψηφώντας το κίνδυνο, εκτέλεσε το καθήκον του και έσωσε από σίγουρο πνιγμό μια συνάνθρωπό μας. Η άμεση επέμβαση και λήψη αποφάσεως ήταν καθοριστική».

Απευθυνόμενος στον Προκόπη Γεωργίου, ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε πως η πράξη του «η πράξη σου για εμάς, αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα μίμησης. Μας έκανες περήφανους με την προσφορά σου στην ασφάλεια στο νερό και στην ναυαγοσωστική».

Ο κ. Λουρουτζιάτης ευχαρίστησε τους άλλους δύο ναυαγοσώστες Νικόλα Καρβάνοφ και Ιωάννη Καπάταη Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης γιατί όπως είπε «πάντα ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις για την ασφάλεια των λουομένων, κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας, βρίσκεστε πάντοτε σε άμεση ετοιμότητα προς αποφυγή επικίνδυνων περιστατικών. Άγρυπνοι φροντίζετε για την ασφάλεια των λουομένων επιβλέποντας την ακτή της ευθύνης σας, με πεζές περιπολίες σε όλο το μήκος της καθώς και από τους ειδικούς πύργους».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας συνεχάρη τον Προκόπη Γεωργίου για την πράξη του και ευχήθηκε σε όλους «κάθε επιτυχία» στο σημαντικό έργο που επιτελούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα