Ο Θ. Σκυλακάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Δράσης, Θόδωρος Σκυλακάκης, μίλησε στις 8/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού:

«Είναι η πάγια λογική με την οποία λειτουργεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα: ανοίγουν τις εφημερίδες το πρωί και ανάλογα με αυτά που συμβαίνουν, νομοθετούν. Βεβαίως, η νομοθεσία που γίνεται υπό το κράτος πολιτικού πανικού ή συναισθηματικής φόρτισης, συνήθως καταλήγει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτοί που κυβερνούν είναι στο έλεος του παραλόγου. Ο Ξηρός και ο Κουφοντίνας ήταν

οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι της 17Νοέμβρη και η 17Νοέμβρη ήταν η πιο επικίνδυνη οργάνωση που υπήρξε στην Ελλάδα, ενδεχομένως και μια από τις πιο επικίνδυνες διεθνώς. Για να μην πω η πιο επικίνδυνη. Φτάνουμε να δίνουμε -χωρίς καμία άλλη σκέψη, προετοιμασία ή συνεννόηση με την αστυνομία-, εφτά άδειες στον Ξηρό, την ώρα που ξέρουμε ότι η τρομοκρατία αναγεννάται και μετά, όταν το ανακαλύπτουμε, λέμε "να αναθεωρήσουμε άδειες και να φτιάξουμε φυλακές υψίστης ασφαλείας κ.λπ". Είναι απλώς για να καλύψουν το πολιτικό κόστος. Δεν προέρχεται από μια σοβαρή αξιολόγηση του τι συμβαίνει γύρω μας και του τι πρέπει να γίνει...
Κρίνω πολύ πιο αρνητικά τον τρόπο αντίδρασης σε αυτά τα φαινόμενα και τις γενικότερες πάγιες αδυναμίες, παρά το συγκεκριμένο περιστατικό. Αν και το συγκεκριμένο περιστατικό φτάνει στα όρια της ακρότητας. Είναι ακραία ανικανότητα».

* Για την ελληνική προεδρία:

«Οι προεδρίες στην Ευρώπη έχουν σχετικώς υποβαθμιστεί. Κάθε έξι μήνες αλλάζει μια προεδρία. Υπάρχει ο Ρομπάι και ένα κομμάτι της δουλειάς της προεδρίας έχει φύγει. Στην προκείμενη περίπτωση υπάρχει το θέμα των ευρωεκλογών, που σημαίνει ότι η προεδρία -στην ουσία της-, θα κρατήσει πολύ λιγότερο, δηλαδή το κοινοβούλιο κλείνει τον Απρίλιο. Δεν έχουμε μια προεδρία που να έχει πολύ μεγάλη φιλοδοξία, αν δείτε το πρόγραμμα. Αν καταφέρουμε να κάνουμε κάτι με την τραπεζική ένωση, θα είναι σημαντικό. Εμείς, προφανώς, ως Ελλάδα, πρέπει να τονίζουμε τα θετικά στοιχεία».

* Για την επιτροπή για την ευρωπαϊκή εξεταστική για την Τρόικα:

«Οι συνάδελφοι θέτουν εύλογα ερωτήματα. Στην πραγματικότητα, όσο πιο εύλογα ερωτήματα τίθενται, τόσο λιγότερο τα απαντούν οι κυβερνήσεις και η Τρόικα. Ρώτησα, "γιατί, κύριοι, επιλέξατε να αυξάνετε την φορολογία και όχι να κόβετε τις δαπάνες;". Και άρχισαν να λένε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Νομίζω ήταν ο Μαζούχ που απαντούσε στην επιτροπή, πριν δύο - τρεις μήνες, που κάναμε την πρώτη συζήτηση».



«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα