ΕΥΡΩΚΟ: Η Ελληνική Προεδρία να πιέσει την Τουρκία

14:28 8/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα αναμένει ότι «η Ελληνική Προεδρία θα παίξει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες για επανέναρξη στο Κυπριακό ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με ξεκάθαρη και δεσμευτική βάση».

Σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κόμμα αναφέρει πως «αναμένουμε επίσης ότι η Ελληνική Προεδρία θα εργαστεί ώστε να ενισχυθεί η παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να ελέγχεται η συμβατότητα του περιεχομένου της λύσης με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο».

Προσθέτει ότι «η Ελληνική Προεδρία καλείται

για τους επόμενους 6 μήνες να χειριστεί την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και ως Προεδρεύουσα του Συμβουλίου έχει υποχρέωση και δικαίωμα να απαιτήσει από την Τουρκία να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρας, να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να συνεργαστεί για λύση του κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι παρά τα όποια προβλήματα η Ελλάδα θα ολοκληρώσει με επιτυχία και αυτή την προεδρία Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Τέλος, σημειώνει ότι «η Ελλάδα έχοντας βιώσει τα τελευταία χρόνια μια πρωτόγνωρη κρίση, καλείται ως προεδρεύουσα να δώσει προτεραιότητα στην εφαρμογή πολιτικών που θα ανακόψουν την ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια που μαστίζουν εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες».

Οικονομία

————-

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα σε άλλη ανακοίνωσή του για την Οικονομία αναφέρει πως «αποδεικνύεται, ότι ευθύνη για την οικονομική κατάσταση του τόπου φέρει και η κακοδιαχείριση και οι ανυπολόγιστου ρίσκου ενέργειες, που έγιναν κατά καιρούς από θεσμούς στην Κύπρο».

Προσθέτει πως «είναι πλέον αδήριτη ανάγκη, ακόμα και υπό το βάρος της δανειακής σύμβασης, να επέλθει εξυγίανση και να γίνουν δραστικές τομές».

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα αναφέρει ότι «οι αποκαλύψεις νέων οφειλών, τις οποίες επωμίζεται το κράτος, δηλαδή οι πολίτες, ενδέχεται να διαταράξουν τις λεπτές ισορροπίες, στις οποίες κινείται η κυπριακή οικονομία».

Εκτίμα, ακόμη, ότι «στο πλαίσιο της προσπάθειας για σύντομη έξοδο από την ύφεση, επιβάλλεται επίσης να αναβαθμιστεί η εισπρακτική ικανότητα του κράτους, με στόχο να παταχθεί η φοροδιαφυγή».

«Δεν είναι δυνατόν να φορτώνεται στους πολίτες η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και κάποιοι ολίγοι να συνεχίζουν ανενόχλητοι να διαφεύγουν των συνεπειών των πράξεων τους και να οφείλουν μεγάλα ποσά στο κράτος», καταλήγει το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα