Ο Δ. Καρύδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στις 24/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Με ευθύνη μόνο των απεργών έχει φτάσει σε αδιέξοδο αυτή η κατάσταση ή ευθύνονται και ορισμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης;

Δ. Καρύδης: «Είναι αυτονόητο αυτό. Όταν υπάρχει τέτοια διαμάχη, δεν μπορεί να πει κανείς ότι ευθύνεται μόνο η μια πλευρά...».

Δημοσιογράφος: Από την άλλη πλευρά, το να διατηρηθεί ένα κλίμα κοινωνικής

ειρήνης στην κοινωνία, να μην στρέφεται η μια ομάδα εργαζομένων κατά της άλλης και να μην υπάρχει διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης...

Δ. Καρύδης: «Πολλά άλλα σωματεία, τα οποία έχουν περισσότερους εργαζόμενους απ' ό,τι το μετρό -για παράδειγμα η ΕΘΕΛ με 5.000 οδηγούς-, αντιμετωπίζουν με πολύ μεγαλύτερη ψυχραιμία όλη αυτή την κατάσταση. Είδα το πρωί στα μέσα ενημέρωσης, τον εκπρόσωπο των τεχνικών της ΕΘΕΛ, ο οποίος μιλούσε με ψυχραιμία και νομίζω ότι πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους».

Δημοσιογράφος: Διακρίνετε διάθεση και πολιτικής σύγκρουσης από τις απεργίες;

Δ. Καρύδης: «Και βέβαια υπάρχει. Κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες το βλέπουν ως μια αναμέτρηση που δεν πρέπει να υπάρχει. Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι χάνουν το δίκιο τους απέναντι στην κοινωνία και λόγω της τεράστιας ταλαιπωρίας που υφίσταται. Θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία, να κατεβούν οι τόνοι, για να γίνει το καλύτερο δυνατό...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα