Χωρίς μέσα μεταφοράς η πρωτεύουσα

«Παραλύουν» όλα τα μέσα μεταφοράς στην πρωτεύουσα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους στο Μετρό. Σε ένδειξη συμπαράστασης το ένα μετά το άλλο Σωματείο Εργαζομένων προκηρύσσει στάσεις εργασίας και επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Συγκεκριμένα,

αποφασίσθηκαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στον προαστιακό από αύριο Παρασκευή. Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ (λεωφορεία), αύριο Παρασκευή, ενώ για σήμερα Πέμπτη αποφάσισαν να παραμείνουν στα αμαξοστάσια τα λεωφορεία, μέχρι τη λήξη της βάρδιάς τους. Παράταση των στάσεων εργασίας, ως το τέλος της βάρδιας για σήμερα Πέμπτη, αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το τραμ.

Αποσύρονται προς τα αμαξοστάσια τα τρόλεϊ που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας, μέχρι και τη λήξη της βάρδιας τους.

Η πρώτη αντίδραση των εργαζομένων στο μετρό

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς» απαντούν οι εργαζόμενοι στο μέτρο της επίταξης δια στόματος του προέδρου της ΣΕΛΜΑ Αντώνη Σταματόπουλο. Ο κ. Σταματόπουλος πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».

Λίγο νωρίτερα, είχε υπάρξει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και των συνδικαλιστών, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατέληξε σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ανακοινώσει πως προχωρά στο μετρό της επίταξης.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Χατζηδάκης, μετά το πέρας της συνάντησης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί», προσθέτοντας πως «παράλληλα, η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο, λαμβάνοντας τις δικές της αποφάσεις» για να καταλήξει ότι «ούτε η κυβέρνηση ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συνδικαλιστικών διεκδικήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα