Παραλύουν οι Συγκοινωνίες

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, σε συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο Μετρό, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εργαζομένων.

Εξάλλου, παράταση της απεργίας

τους ώς το τέλος της βάρδιας για σήμερα, Πέμπτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το τραμ.

«Η κυβέρνηση αντί να δείξει έξοδο στο αδιέξοδο, διέταξε επίταξη. Από αύριο οι εργαζόμενοι στον προσταστιακό κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, με πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα. Δεν πάει άλλο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο Νίκος Δρίτσας, από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων, όπου βρέθηκε στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στο μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι οι απεργοί από το πρωί είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο και οχυρωμένοι πίσω από την κλειδωμένη αύλεια πόρτα, όπου έχουν ακινητοποιήσει και δύο ανυψωτικά μηχανήματα.

Συνέλευση πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του μετρό στα Σεπόλια προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Παράλληλα, να συνεχίσουν τη στάση εργασίας τους έως τη λήξη της βάρδιας αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων σε ηλεκτρικό, τραμ και λεωφορεία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη.

Επίσης, την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο και επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ και του προαστιακού.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αφού προανήγγειλε προσφυγή της Συνομοσπονδίας στα δικαστήρια, κάλεσε με δηλώσεις του την Κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μέτρο της επίταξης και να πραγματοποιήσει συνάντηση μεταξύ κυβέρνησης, ΓΣΕΕ-ΕΚΑ-και σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ώστε να αναζητηθεί λύση μέσα από διάλογο με σεβασμό στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων.

«Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα – όπως από τις ΣΣΕ προκύπτουν – αλλά η Κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Γιάννης Παναγόπουλος για να συμπληρώσει ότι η παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων αλλά και του διεθνούς δικαίου από την Κυβέρνηση έχει καταγγελθεί εκτός των άλλων, τόσο από το Συμβούλιο της Ευρώπης όσο κι από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα