Με τσουχτερό κρύο ο Φλεβάρης

Πρόσκαιρη είναι η ύφεση του καιρού στην Αττική, την ώρα που ήδη το νέο κύμα κακοκαιρίας άρχισε να πλήττει τη Δυτική Ελλάδα. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Συνθήκες ολικού παγετού στη βόρεια Ελλάδα όπου ο υδράργυρος στη Φλώρινα έπεσε στους 16 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.

Ωστόσο, τη νύχτα ο χιονιάς θα επεκταθεί εκ νέου στην Αττική.Κλειστός είναι ο περιφερειακός της Πεντέλης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο, από Φυλή προς Δερβενοχώρια και η Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω.

Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες από Μαλακάσα προς Κατσιμίδι και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών. 

Δεν άνοιξαν τα σχολεία σε Πεντέλη και Μελίσσια. Με καθυστέρηση η λειτουργία τους σε Κηφισιά, Βριλήσσια, Ερυθραία, Εκάλη και Διόνυσο.

Σε επιφυλακή παραμένουν οι Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το δριμύ ψύχος. Πλήρεις οι δύο ξενώνες στην οδό Χαλκοκονδύλη και στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 160 άνθρωποι. Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τους άστεγους το 1960.
Σε λειτουργία ο Πολιτιστικός Χώρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Λένορμαν και Αλεξανδρείας, η Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6, η Λέσχη Φιλίας Κίου 5 στην Κυψέλη, και το Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69, σε 24ωρη βάση.

H Περιφέρεια Αττικής προσέφερε την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών στη Λ. Μεσογείων 156 και για την Αίθουσα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Πειραιά Ζωσιμαδών 44.   
Ανάλογες κινητοποιήσεις και σε άλλους μεγάλους Δήμους της χώρας.

Στην δυτική Ελλάδα, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στους δρόμους από Διακοπτό προς Καλάβρυτα μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, από Πάτρα προς Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας, από Αίγιο προς Καλάβρυτα μέσω Πτέρης, από Καλάβρυτα προς Κλειτορία μέσω Λουσσών, από Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο, από Καλάβρυτα προς Κλειτορία μέσω Πριόλιθου, καθώς και από Ζαρούχλα προς χιονοδρομικό μέσω Περιστέρας.
Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας και στον δρόμο από Αγρίνιο προς Καρπενήσι μέσω μονής Προυσού.

Συνθήκες ολικού παγετού, χιόνια στα ορεινά και πολικές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα.
Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έπεσε το πρωί στους -16 βαθμούς Κελσίου, ενώ χιόνια έπεσαν στην Καστοριά με τη θερμοκρασία να είναι στους -10 βαθμούς.
Αραιή συννεφιά και -6 βαθμούς είχε το πρωί η Θεσσαλονίκη, ενώ, την ίδια ώρα, παρόμοιος ήταν ο καιρός στις Σέρρες με το θερμόμετρο να δείχνει -8 βαθμούς.
Ήλιος με δόντια στην Αλεξανδρούπολη όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -7 βαθμούς Κελσίου.

Εξήντα νεκροί στην ανατολική Ευρώπη
Σε 60 ανθρώπους υπολογίζονται τα θύματα από το δριμύ ψύχος στην ανατολική Ευρώπη. Σε ορισμένες περιπτώσεις κλήθηκε ακόμα και ο στρατός για να διασφαλίσει πως θα φτάσει σε όσους έχουν ανάγκη φαγητό

Keywords
Τυχαία Θέματα