Την αντιμετώπιση των δηλητηριάσεων ζώων ζητούν οι Οικολόγοι

12:11 1/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με αφορμή τη συγκέντρωση από τη Νεολαία Οικολόγων 6.000 υπογραφών για την κατάργηση των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται για δηλητηριάσεις ζώων, αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Σοφοκλή Αλετράρη, με τον οποίο συζήτησε το πρόβλημα και ζήτησε τη λήψη μέτρων αποτελεσματικής αντιμετώπισής του.

”Ηταν μια πολύ παραγωγική συνάντηση και βρήκαμε μεγάλη κατανόηση στα αιτήματά μας”, είπε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις τους , αμέσως μετά το

πέρας της συνάντησης.

”Ο Υπουργός”, όπως ανέφερε ο κ. Περδίκης, ”υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αναζητήσει τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος με τη χρήση ορισμένων επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, που χρησιμοποιούνται για τη δηλητηρίαση ζώων”.

”Θα συζητηθεί”, είπε ο βουλευτής των Οικολόγων, ”η ιδέα της θεσμοθέτησης Εβδομάδας Εκδηλώσεων για τα Ζώα, πιθανότατα εντός Οκτωβρίου και κατά την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και για το σκοπό αυτόν θα συνεργασθούν όλοι οι φορείς”.

”Πρόκειται”, συνέχισε ο κ. Περδίκης, ”για ένα θεσμό καινούργιο, ο οποίος θα είναι και πολύ εκπαιδευτικός και θα συμμετέχουν και τα σχολεία και ο στρατός”.

”Εχουμε συζητήσει, επίσης”, πρόσθεσε ο κ. Περδίκης, ”ένα σημαντικό θέμα, που αφορά την απαγόρευση χρήσης άγριων ζώων στα τσίρκο, θέμα που προχωρεί πολύ εντατικά και αυτό προς αντιμετώπιση με την ετοιμασία νομοθετήματος που προωθείται για εξέταση και ψήφιση στη Βουλή, καθώς και την προοπτική δημιουργίας ενός σώματος, το οποίο θα λέγεται Αστυνομία των Ζώων, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων και συζητήσαμε με τον Υπουργό για το πώς μπορεί να προωθηθεί και αυτό το συντομότερο δυνατό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα