Ο Σόιμπλε για το Σύμφωνο Σταθερότητας

Ως ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σταθεροποίηση του ευρώ χαρακτήρισε τη συμφωνία των Βρυξελλών για το νέο σύμφωνο σταθερότητας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για το νόμισμα,» δήλωσε ο Schaeuble σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε πως η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα και για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών προς το νόμισμα.

Ο Schaeuble μίλησε καθώς η Ελλάδα, μία επιτροπή ειδικών
και οι πιστωτές της χώρας προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έως το τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα, η τρόικα αναμένεται να δημοσιοποιήσει εντός του μήνα έκθεση για την πρόοδο της βιωσιμότητας του χρέους.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως τα δάνεια του δημόσιου τομέα προς την Ελλάδα πρέπει να αυξηθούν περίπου κατά 145 δισ. ευρώ από 130 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκαν πέρυσι. Ο Schaeuble δεν σχολίασε αυτές τις δηλώσεις ωστόσο σημείωσε πως οι ελληνικές αρχές πρέπει πρώτα να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις πριν διανεμηθεί οποιαδήποτε νέα βοήθεια.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα