Η «μάχη» της Ιβηρικής χερσονήσου

Μία θέση στον τελικό του Euro 2012 θα διεκδικήσουν απόψε Πορτογαλία και Ισπανία στις21:45.

Το παιχνίδι ανάμεσα στους δύο εκπροσώπους της Ιβηρικής χερσονήσου θυμίζει κάτι από αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Οι Πορτογάλοι φέρνουν στον μυαλό τον τρόπο που παίζουν οι Μαδριλένοι, έχοντας κατοχή της μπάλας που ανέρχεται στο 46% και προσπαθούν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να περάσουν γρήγορα την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Μοναδικό πρόβλημα για τον Πάουλο Μπέντο είναι η απουσία του

Ποστίγκα και τη θέση του θα πάρει ο Ούγκο Αλμέιδα.

Από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές Κόσμου θυμίζουν κάτι από Μπαρτσελόνα, αφού οι περισσότεροι από το αρχικό σχήμα αγωνίζονται στους «μπλαουγκράνα». Οι «φούριας ρόχας» προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να ελέγξουν την μπάλα και κυριαρχήσουν σε βάρος του αντιπάλου.

Η τελευταία αναμέτρηση Πορτογαλίας και Ισπανίας ήταν στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, όταν η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είχε επικρατήσει με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Φερνάντο Γιορέντε. Ωστόσο, στο πρόσφατο παρελθόν (17/11/10) υπάρχει η ευρεία νίκη με 4-0 των Πορτογάλων επί των Ισπανών.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Ντόνμπας Αρένα» και θα την διευθύνει ο Τούρκος Τσακίρ για τον οποίο οι Πορτογάλοι έλεγαν πως «Υπάρχει κάτι πιο επικίνδυνο από την Ισπανία; Ο Πλατινί»!

Πιθανές ενδεκάδες

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίτσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Άλβες, Κοεντράο, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Νάνι, Αλμέιδα και Ρονάλντο.

Στον πάγκο: Εντουάρντο, Μπέτο, Κουστόδιο, Κουαρέσμα, Νέλσον Ολιβέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Ρολάντο, Ρούμπεν Μίκαελ, Βαρέλα, Μιγκέλ Λόπες και Ούγκο Βιάνα. Τραυματίας είναι ο Ποστίγκα.

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Αλόνσο, Σίλβα, Ινιέστα και Φάμπρεγας.

Στον πάγκο: Βαλντές, Ρέινα, Αλμπιόλ, Τσάβι Μαρτίνεθ, Χουάνφραν, Πέδρο, Τόρες, Νεγρέδο, Μάτα, Γιορέντε, Καθόρλα και Χέσους Νάβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα